ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
germania
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Μια βόμβα του Β' ΠΠ περιπλέκει την ψηφοφορία στο Βούπερταλ

Η απενεργοποίηση της βόμβας έχει σχεδιαστεί για τις επόμενες ώρες. Μόλις ολοκληρωθεί, οι κάτοικοι θα μπορούν να πάνε στα εκλογικά κέντρα.

Η ανακάλυψη μιας βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν έχει εκραγεί, περιπλέκει τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τις ομοσπονδιακές εκλογές στη γερμανική πόλη Βούπερταλ, με τις αρχές να ζητούν από τους κατοίκους μιας συνοικίας να μην πάνε να ψηφίσουν προς το παρόν.

Υπάρχουν πέντε εκλογικά κέντρα σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο όπου ανακαλύφθηκε η βόμβα, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής, νωρίς σήμερα και ζητήθηκε από τους ψηφοφόρους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η απενεργοποίηση της βόμβας έχει σχεδιαστεί για τις επόμενες ώρες. Μόλις ολοκληρωθεί, οι κάτοικοι θα μπορούν να πάνε στα εκλογικά κέντρα.

Οποιοσδήποτε θέλει να ψηφίσει μπορεί να το κάνει έως τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας), διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου.

Εντούτοις, τα εκλογικά κέντρα δεν έκλεισαν. Όσοι πήγαν να ψηφίσουν, παρά τις συστάσεις των αρχών, μπόρεσαν να καταθέσουν την ψήφο τους κανονικά.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε αργά χθες το βράδυ, σε κοντινή απόσταση από τον ποταμό Βούπερ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονταν περιμετρικά του σημείου. Περίπου, 1.500 άνθρωποι ζουν σε αυτήν τη ζώνη.

Περίπου 400 εξ αυτών πήγαν σε ένα καταφύγιο, ενώ οι υπόλοιποι πήγαν σε φίλους ή συγγενείς ή δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους εκείνη τη στιγμή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός πρέσβης: Απειλή για τους Εβραίους η άνοδος του Die Linke στο Βερολίνο

Ο Ισραηλινός πρέσβης στη Γερμανία, Ρον Πρόσορ, προειδοποιεί για άμεση απειλή στην εβραϊκή κοινότητα του Βερολίνου μετά τη νίκη του κόμματος Die Linke και εκφράζει ανησυχία για «απροκάλυπτο αντισημιτισμό» εκ μέρους της Αριστεράς.
Κτίριο CDU Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του CDU στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία

Ο Ντάνιελ Πίτερς παραιτήθηκε από επικεφαλής του CDU στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία μετά το ιστορικά χαμηλό 4,9% που απέσπασε το κόμμα, μένοντας εκτός τοπικού κοινοβουλίου. Ο Μερτς έκανε λόγο για «καταστροφή».
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η μισή Γερμανία βλέπει αλλαγή καγκελάριου Μερτς πριν το 2026

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί πιστεύουν ότι ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς θα αντικατασταθεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, ενώ η δημοτικότητά του έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η επιτυχία του AfD οφείλεται σε σοβαρά δυτικά λάθη

Ο Πούτιν συνέδεσε την άνοδο του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ με συστηματικά λάθη Δύσης σε πολιτική και οικονομία, κατηγορώντας την ΕΕ για σύγκρουση με Ρωσία και υποστηρίζοντας ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στα εκλογικά αποτελέσματα.
Νετανιάχου, Μητσοτάκης, Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κάλπες που «καίνε» την Αθήνα: Ισραήλ, Γαλλία, ΗΠΑ και στο βάθος Τουρκία

Από το Ισραήλ και τη Γαλλία ως τις ΗΠΑ, η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις κρίσιμες κάλπες που ακολουθούν τους επόμενους μήνες και οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες, συμμαχίες και στρατηγικούς σχεδιασμούς. Ο άγνωστος Χ στην Άγκυρα.