ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Να ενισχυθούν με 100 δισ. δολάρια οι αδύναμες χώρες για την κλιματική αλλαγή

Η διάσκεψη της COP26 στη Γλασκόβη, έχει ως στόχο να διασφαλίσει την ανάληψη μιας πιο φιλόδοξης δράσης για το κλίμα από τις περίπου 200 χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015.

Οι απεσταλμένοι στην επικείμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 που θα πραγματοποιηθεί στην Γλασκόβη, συμφώνησαν ότι πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της διάθεσης 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, προκειμένου να βοηθήσουν τις πιο ευάλωτες χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της COP26 Αλόκ Σάρμα.

Μιλώντας μετά από τις ημέρες με συναντήσεις στην προπαρασκευαστική διάσκεψη για την COP26 στην Ιταλία, ο Σάρμα δήλωσε πως υπήρξε μία συναίνεση, ώστε να γίνουν περισσότερα για να διατηρηθεί εντός εφικτού πλαισίου, ο στόχος των 1,5 βαθμών Κελσίου, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα σε συλλογικό επίπεδο των εθνικών σχεδίων για το κλίμα.

Η διάσκεψη της COP26 στη Γλασκόβη, έχει ως στόχο να διασφαλίσει την ανάληψη μιας πιο φιλόδοξης δράσης για το κλίμα από τις περίπου 200 χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015, για τον περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας, σημαντικά κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου και κυρίως στους 1,5 βαθμούς Κελσίου, πάνω από τα επίπεδα πριν από τη βιομηχανική δραστηριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κοινό ανακοινωθέν από ΗΠΑ και Κίνα για την προστασία του περιβάλλοντος

Στην ανακοίνωση οι δύο χώρες δεσμεύονται να εργαστούν στην COP26 για «ένα φιλόδοξο, ισορροπημένο και χωρίς αποκλεισμούς αποτέλεσμα στον μετριασμό (χαμηλότερες εκπομπές), την προσαρμογή και την οικονομική υποστήριξη».
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια Τράπεζα: 216 εκατ. «μετανάστες» λόγω της κλιματικής αλλαγής

Το ινστιτούτο με έδρα την Ουάσιγκτον προέβλεπε το 2018, 143 εκατ. «κλιματικούς μετανάστες» έως το 2050 για την υποσαχάρια Αφρική, τη νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική. Σήμερα, ο αριθμός μεγαλώνει.