ΓΔ: 876.54 1.02% Τζίρος: 17.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:56:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική εξετάζει ο Μπόρις Τζόνσον

Έτοιμη να προσφέρει προσωρινές άδειες παραμονής η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ελλείψεις σε οδηγούς βυτιοφόρων και φορτηγών.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ρυθμίσεων περί μετανάστευσης και δεν αποκλείει την έκδοση προσωρινών αδειών παραμονής για την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εκδώσει προσωρινές βίζες για 5.000 ξένους οδηγούς και 5.500 εργαζόμενους στην εκτροφή πουλερικών για να αντιμετωπίσει τις οξείες ελλείψεις προσωπικού που έχουν προκαλέσει ελλείψεις στην τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων και προβλήματα στην παραγωγή ειδών διατροφής.

Σύμφωνα με την Ενωση Οδικών Μεταφορών της Βρετανίας, η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη 100.000 οδηγών, αποτέλεσμα της αποχώρησης εργαζομένων, της διακοπής της εκπαίδευσης και της εξέτασης νέων οδηγών λόγω της πανδημίας και των ρυθμίσεων του Brexit περί μετανάστευσης που εμποδίζουν την πρόσληψη οδηγών από την Ευρώπη.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο, ο Μπόρις Τζόνσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης περισσότερων προσωρινών αδειών παραμονής. «Αυτό που έχουμε τώρα είναι ένα σύστημα που μας επιτρέπει να ελέγχουμε την μετανάστευση και αυτό μας δίνει ευελιξία. Μπορούμε να ανοίξουμε τις αγορές μας αν είναι ανάγκη και, φυσικά, θα διατηρήσουμε τα πάντα υπό επανεξέταση. Αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε σε μία κατάσταση στην οποία βασικά επιτρέπαμε στην βιομηχανία των οδικών μεταφορών να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην χαμηλής αμοιβής μετανάστευση», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Άρση των περιοριστικών μέτρων παρά την αύξηση κρουσμάτων

Βρετανοί και ξένοι επιστήμονες κάλεσαν τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της, η οποία «διακινδυνεύει να υπονομεύσει τις προσπάθειες να ελεγχθεί η πανδημία όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε άλλες χώρες».
Boris Johnson-Angela Merkel
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Μέρκελ στη Βρετανία για ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών

Η επίσκεψη της Άγγελα Μέρκελ στη Βρετανία σηματοδοτεί την ευκαιρία ενίσχυσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την έναρξη συζητήσεων για τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις σε συνθήκες πανδημίας.
Angela Merkel, Boris Johnson, Britain, Vretania, Bretania, Germany, Germania
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη συνάντηση Μέρκελ και Τζόνσον στις 2 Ιουλίου στο Λονδίνο

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν μια σειρά από θέματα, κυρίως η εμβάθυνση των σχέσεων Βρετανίας - Γερμανίας και η παγκόσμια απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιμέτωπος με νέα ερωτήματα για τα προσωπικά του έξοδα ο Μπ. Τζόνσον

Οι Sunday Times γράφουν πως το συνολικό κόστος των εργασιών στο σπίτι του ανήλθε σε περίπου 200.000 λίρες και ότι το ένα τιμολόγιο το διευθέτησε απευθείας ένας χορηγός του Συντηρητικού Κόμματος.