ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική εξετάζει ο Μπόρις Τζόνσον

Έτοιμη να προσφέρει προσωρινές άδειες παραμονής η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ελλείψεις σε οδηγούς βυτιοφόρων και φορτηγών.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ρυθμίσεων περί μετανάστευσης και δεν αποκλείει την έκδοση προσωρινών αδειών παραμονής για την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εκδώσει προσωρινές βίζες για 5.000 ξένους οδηγούς και 5.500 εργαζόμενους στην εκτροφή πουλερικών για να αντιμετωπίσει τις οξείες ελλείψεις προσωπικού που έχουν προκαλέσει ελλείψεις στην τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων και προβλήματα στην παραγωγή ειδών διατροφής.

Σύμφωνα με την Ενωση Οδικών Μεταφορών της Βρετανίας, η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη 100.000 οδηγών, αποτέλεσμα της αποχώρησης εργαζομένων, της διακοπής της εκπαίδευσης και της εξέτασης νέων οδηγών λόγω της πανδημίας και των ρυθμίσεων του Brexit περί μετανάστευσης που εμποδίζουν την πρόσληψη οδηγών από την Ευρώπη.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο, ο Μπόρις Τζόνσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης περισσότερων προσωρινών αδειών παραμονής. «Αυτό που έχουμε τώρα είναι ένα σύστημα που μας επιτρέπει να ελέγχουμε την μετανάστευση και αυτό μας δίνει ευελιξία. Μπορούμε να ανοίξουμε τις αγορές μας αν είναι ανάγκη και, φυσικά, θα διατηρήσουμε τα πάντα υπό επανεξέταση. Αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε σε μία κατάσταση στην οποία βασικά επιτρέπαμε στην βιομηχανία των οδικών μεταφορών να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην χαμηλής αμοιβής μετανάστευση», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρεται από την κούρσα για την πρωθυπουργία

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους δύο άλλους διεκδικητές της ηγεσίας σε μία προσπάθεια να τους πείσει να συνταχθούν μαζί του στην προσπάθειά του για την επιστροφή του στην ηγεσία.
Britain-Johnson
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζόνσον παραδέχτηκε ότι το 2018 είχε συνομιλίες με πρώην πράκτορα της KGB

Στη διάρκεια εμφάνισής του ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής την Τετάρτη, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είχε συναντηθεί με τον Ρώσο ολιγάρχη χωρίς να είναι παρόντες αξιωματούχοι, τον Απρίλιο του 2018.
ΔΙΕΘΝΗ

Oι Βρετανοί Συντηρητικοί εξετάζουν την επίσπευση της ανάδειξης νέου αρχηγού

Τέσσερις Συντηρητικοί βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει επισήμως την επιθυμία τους να τον διαδεχτούν, αλλά αναμένεται ότι περίπου άλλοι 12 θα θέσουν επίσης υποψηφιότητα. Μετά από μια σειρά ψηφοφοριών θα απομείνουν δύο υποψήφιοι για τον τελικό γύρο.