ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μετεωρολογική Υπηρεσία ΟΗΕ: Zητά καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων

“Πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τη διαφαινόμενη κρίση νερού”, τόνισε ο Πέτερι Τάαλας, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO).

Η διαχείριση των παγκόσμιων υδάτινων πόρων είναι “αποσπασματική και ανεπαρκής” και οι χώρες θα πρέπει να υιοθετήσουν άμεσα μεταρρυθμίσεις ενόψει της διαφαινόμενης κρίσης νερού, προειδοποίησε σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να αυξήσει τους κινδύνους που συνδέονται με τα ύδατα, όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες, και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με την αγωνία της εύρεσης νερού αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία λόγω της αυξανόμενης έλλειψης νερού και την αύξηση του πληθυσμού της Γης, πρόσθετε η έκθεση.

Πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τη διαφαινόμενη κρίση νερού”, τόνισε ο Πέτερι Τάαλας, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO).

Η έκθεση με τίτλο “The Sate of Climate Services 2021: Water”, μια συνεργασία μεταξύ του WMO, διεθνών οργανισμών και επιστημονικών θεσμών, εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που δεν θα έχουν επαρκή πρόσβαση σε νερό θα ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια ως το 2050, έναντι 3,6 δισεκατομμύρια που ήταν το 2018.

Με αυτή την έκθεση ο WMO ζητεί περισσότερη χρηματοδότηση και την ανάληψη άμεσης δράσης για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων, αλλά και τη δημιουργία καλύτερων συστημάτων προειδοποίησης για πλημμύρες στην Ασία και ξηρασίες στην Αφρική. Παρά τις κάποιες πρόσφατες προόδους, στην έκθεση επισημαίνεται ότι 107 χώρες είναι μακριά από τον στόχο να επιτύχουν τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων τους ως το 2030.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Amazon Forest-Brazilia-apopsilosi
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση ΕΕ να δαπανήσει 1 δισ. για την προστασία των δασών στον κόσμο

Περίπου 100 χώρες, μεταξύ των οποίων κάποιες από αυτές που επικρίνονται για έντονη αποψίλωση, όπως η Βραζιλία, δεσμεύτηκαν σήμερα για τον τερματισμό της ως το 2030 στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26.
ΔΙΕΘΝΗ

Πολλαπλές απειλές για την υφήλιο δημιουργεί η κλιματική αλλαγή

Τις σφοδρές επιπτώσεις σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζουν σε εκθέσεις τους το υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας και Άμυνας και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ-κλίμα: Να βάλουμε τέλος στον πόλεμο εναντίον του πλανήτη μας

Οι αναπτυγμένες χώρες δεσμεύτηκαν το 2009 στην Κοπεγχάγη να διαθέτουν 100 δισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2020 ως βοήθεια στις χώρες του Νότου για να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Όμως αυτός ο στόχος δεν επιτεύχθηκε.
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις της πανδημίας στο επίκεντρο της Συνόδου του ΟΗΕ

Λόγω της πανδημίας, οι αποστολές στα Ηνωμένα Έθνη είναι ολιγομελείς και οι περισσότερες εκδηλώσεις στο περιθώριο της συνέλευσης θα γίνουν διαδικτυακά, ή με συνδυασμό τηλεδιάσκεψης και φυσικής παρουσίας.
pyrkagia-fwtia
ΔΙΕΘΝΗ

Δραματική προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για την αλλαγή του κλίματος

Η νέα έκθεση των επιστημόνων του ΟΗΕ για το κλίμα καταγράφει μεγάλες αλλαγές σε όλες τις περιοχές του πλανήτη και προειδοποιεί ότι χωρίς πρόσθετα μέτρα δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για περιορισμό της αύξησης θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.