ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
covid-19-metallaxi-koronoios
Φώτο: Shutterstock

Ρουμανία: Ζητά τη βοήθεια της ΕΕ λόγω έξαρσης των κρουσμάτων COVID-19

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί στη χώρα 200 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Ολλανδία, 50 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Πολωνία, 5.200 φιαλίδια μονοκλωνικών αντισωμάτων από την Ιταλία, 15 αναπνευστήρες και 8 συμπυκνωτές οξυγόνου από τη Δανία.

Τη βοήθεια του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ ζήτησε η Ρουμανία, η οποία αντιμετωπίζει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, με το σύστημα υγείας της να βρίσκεται σε μεγάλη πίεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιτρόπου για τη διαχείριση κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, πολλές χώρες της ΕΕ έσπευσαν να συνδράμουν τη Ρουμανία. Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί στη χώρα 200 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Ολλανδία, 50 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Πολωνία, 5.200 φιαλίδια μονοκλωνικών αντισωμάτων από την Ιταλία, 15 αναπνευστήρες και 8 συμπυκνωτές οξυγόνου από τη Δανία.

«Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Ρουμανίας καθώς η COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τις ανθρώπινες ζωές και θέτει το σύστημα υγείας της χώρας σε τεράστια πίεση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δανία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ολλανδία για την άμεση βοήθεια τους στη Ρουμανία. Η Ρουμανία είναι ένα πολύ ενεργό μέλος της οικογένειας πολιτικής προστασίας της ΕΕ βοηθώντας άλλες χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι τελευταίες παραδόσεις στη Ρουμανία είναι μια απόδειξη ότι η αλληλεγγύη της ΕΕ λειτουργεί πάντα και προς τις δύο κατευθύνσεις», δήλωσε ο Επίτροπος Λέναρτσιτς.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη Ρουμανία ανέρχεται στο 28,7% για τον γενικό πληθυσμό και στο 34,8% για τους άνω των 18 ετών. Είναι το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Προσωρινή αναστολή των ταξιδιών από τη Νότια Αφρική αποφάσισε η ΕΕ

Η σλοβακική προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη Νότια Αφρική.
ΔΙΕΘΝΗ

ECDC: Να ληφούν «επειγόντως» μέτρα απέναντι στην έξαρση της πανδημίας

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων τονίζει ότι η η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid θα πρέπει να εξετασθεί για όλους τους ενηλίκους, με προτεραιότητα για τους άνω των 40 ετών.
EMA, Evropaikos Organismos Farmakon
ΔΙΕΘΝΗ

EMA: Προς έγκριση η χρήση δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της Covid-19

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται ότι θα εγκρίνει εντός της εβδομάδας την θεραπεία που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron και την ελβετική Roche, δήλωσε μία ευρωπαϊκή πηγή.
ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος να συστήσει τη χρήση του αντιιικού χαπιού της Merck ο ΕΜΑ

Ο Οργανισμός προσπαθεί να επιταχύνει την αξιολόγηση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα για το χάπι πριν από την πιθανή διάθεσή του στην αγορά στην ΕΕ, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα μολύνσεων.