ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Amazon-Bezos
Shutterstock

Η Amazon σκοπεύει να προσλάβει 150.000 υπαλλήλους για τις γιορτές

Οι εποχικοί υπάλληλοι θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αντιμετωπίσει την κορύφωση της ζήτησης κατά την εορταστική περίοδο, παρέχοντας «ευελιξία» στους μόνιμους υπαλλήλους.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου, η εταιρεία Amazon, θέλει να προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους για την περίοδο των εορτών, εκτός από τους 165.000 που είχε ανακοινώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου και για τον σκοπό αυτό θα προσφέρει υψηλότερα ημερομίσθια και μπόνους.

Ενώ πολλές εταιρείες δυσκολεύονται αυτήν την περίοδο να βρουν προσωπικό με χαμηλό ημερομίσθιο, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα δίνει ωρομίσθιο ύψους, κατά μέσο όρο, 18 δολάρια στους νεοπροσληφθέντες και ότι σε πολλές από τις εγκαταστάσεις της το ποσό αυτό θα φτάνει τα 21 δολάρια. Επίσης, θα προσφέρει πριμ προσλήψεων που θα φτάνει ακόμη και τα 3.000 δολάρια.

Οι εποχικοί υπάλληλοι θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αντιμετωπίσει την κορύφωση της ζήτησης κατά την εορταστική περίοδο, παρέχοντας «ευελιξία» στους μόνιμους υπαλλήλους, πρόσθεσε. Θα βοηθούν κυρίως στην τακτοποίηση των προϊόντων και τη συσκευασία των δεμάτων που πρόκειται να σταλούν στους πελάτες.

Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέλει να προσλάβει 125.000 άτομα για τις αποθήκες και το δίκτυο μεταφορών της και άλλους 40.000 υπαλλήλους γραφείου. Η Amazon, που επωφελήθηκε από την εκτόξευση των διαδικτυακών αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσέλαβε ήδη 500.000 υπαλλήλους το 2020 και στα τέλη του περασμένου έτους είχε 1,3 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλον τον κόσμο.

Και άλλες μεγάλες εταιρείες σκοπεύουν να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους για να ανταποκριθούν στη ζήτηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η Walmart ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι θα προσλάβει 150.000 εργαζομένους για τα σουπερμάρκετ της και οι περισσότερες από τις θέσεις αυτές αφορούν μόνιμους υπαλλήλους με πλήρες ωράριο. Η ανταγωνίστρια Target σκοπεύει να προσλάβει 100.000 εποχικούς για τα σουπερμάρκετ της και 30.000 για τις αποθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Amazon- Apothiki
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 50 νεκροί από ανεμοστρόβιλους - Κατέρρευσε αποθήκη της Amazon

Η υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της πόλης Κόλινσβιλ ανακοίνωσε ότι έχει «υπάρχει ένα περιστατικό με πολλά θύματα», ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρτσβιλ.
ΔΙΕΘΝΗ

Στόχος ακτιβιστών κατά της κλιματικής αλλαγής η Amazon

Η Amazon, αντιμετωπίζει επικρίσεις από οικολόγους ακτιβιστές, οι οποίοι υπογραμμίζουν πως η υπερβολική κατανάλωση βλάπτει το περιβάλλον, ενώ μια συμμαχία συνδικάτων καταγγέλλει πως η εταιρεία δεν πληρώνει αρκετά τους εργάτες της.
Amazon-Bezos
ΔΙΕΘΝΗ

Η πτώση του ηλεκτρονικού εμπορίου φέρνει πονοκέφαλο στην Amazon

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις με αυξανόμενα κόστη καθώς γιγαντώνονται τα μεγέθη της ενώ μειώνεται η ζήτηση πλέον για ηλεκτρονικές αγορές.