ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Apple: Οι εταιρείες στο πλευρό των κρατών για την κλιματική αλλαγή

Η στρατηγική της Apple προβλέπει την παραγωγή «βιώσιμων συσκευών, που θα βελτιώνονται κάθε χρόνο με την ενημέρωση του λογισμικού τους».

Οι εταιρείες «έχουν να διαδραματίσουν ρόλο» στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και μπορούν «να πολεμήσουν» στο πλευρό των κρατών, δήλωσε η Λίσα Τζάκσον αντιπρόεδρος της Apple, η οποία «μείωσε κατά 40% τις εκπομπές» διοξειδίου του άνθρακα σε διάστημα πέντε ετών.

«Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κράτη, όμως μπορούμε να πολεμήσουμε στο πλευρό τους. Όλες οι εταιρείες, ακόμη και οι πιο μικρές, έχουν τον ρόλο τους, χρησιμοποιώντας καθαρές ενέργειες και αναπτύσσοντας καινοτόμα προγράμματα. Κάθε μία έχει ευθύνη για τη μείωση των εκπομπών της και πρέπει να βρει μακροπρόθεσμες λύσεις», πρόσθεσε η Τζάκσον σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche ενόψει της σημερινής έναρξης της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη.

«Ήδη εδώ και τρία χρόνια η Apple χρησιμοποιεί σε ποσοστό 100% ανανεώσιμη ενέργεια και εδώ και ένα χρόνο το αποτύπωμα του άνθρακα των εσωτερικών μας δραστηριοτήτων (γραφεία, Apple Store...) είναι μηδενικό», εξήγησε η ίδια.

Η Τζάκσον παρουσίασε με λεπτομέρειες τη στρατηγική της Apple προκειμένου να πετύχει τον στόχο της ουδετερότητας του άνθρακα ως το 2030 για όλες τις δραστηριότητες της, περιλαμβανομένης της παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών. Η στρατηγική αυτή προβλέπει την παραγωγή «βιώσιμων συσκευών, που θα βελτιώνονται κάθε χρόνο με την ενημέρωση του λογισμικού τους», την ανακύκλωση συσκευών και τη συμβατότητα των πιο πρόσφατων εκδόσεων του λογισμικού για τα iPhone με τις προηγούμενες.

Από το τέλος του 2020 η εταιρεία παράγει τα νέα της iPhone από ανακυκλωμένες σπάνιες γαίες. Τα μέταλλα αυτά, τα περισσότερα αποθέματα των οποίων βρίσκονται στην Κίνα, είναι απαραίτητα για την κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Φιλοδοξία της Apple, τόνισε η Τζάκσον, είναι «μια μέρα να σταματήσει η εξάρτησή μας από την εκμετάλλευση των ορυκτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Apple: Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν τα νέα μοντέλα iPhone

Η τιμή της αναφερόμενης τηλεφωνικής συσκευής θα αρχίζει από τα 699 δολάρια. Η τιμή του iPhone 13 Pro αρχίζει από τα 999 δολάρια και η τιμή του Pro Max αρχίζει από τα 1.099 δολάρια. Τα τρία μοντέλα κινητών τηλεφώνων θα είναι διαθέσιμα στις 24 Σεπτεμβρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταγγέλλουν την απογείωση των κερδών πολυεθνικών

Μεταξύ του 2018 και του 2022, υπολογίζουν πως οι είκοσι εταιρείες με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στα χρηματιστήρια είχαν μέσο περιθώριο κερδών 50%, ειδικά η Apple, η Microsoft, η Saudi ARAMCO και η LVMH.