Πηγή: ΑΠΕ

Ρώμη: Πράσινο φως στο Ocean Viking να αποβιβάσει τους μετανάστες που έχει διασώσει

Το πλοίο Ocean Viking, το οποίο αναζητούσε ένα ασφαλές λιμάνι για να αποβιβάσει 82 μετανάστες που διέσωσε στη θάλασσα, πήρε την άδεια από την Ιταλία να ελλιμενισθεί στο νησί Λαμπεντούζα, ανακοίνωσε σήμερα η μκο SOS Mediterranee που έχει ναυλώσει αυτό το πλοίο.

Το πλοίο Ocean Viking, το οποίο αναζητούσε ένα ασφαλές λιμάνι για να αποβιβάσει 82 μετανάστες που διέσωσε στη θάλασσα, πήρε την άδεια από την Ιταλία να ελλιμενισθεί στο νησί Λαμπεντούζα, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητικές οργανώσεις SOS Mediterranee που έχει ναυλώσει αυτό το πλοίο.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, οι μετανάστες που μεταφέρει το Ocean Viking θα κατανεμηθούν στις πέντε ευρωπαϊκές χώρες --μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία-- που συνήψαν τη συμφωνία η οποία επέτρεψε την αποβίβαση των επιβαινόντων στο πλοίο αυτό, το οποίο διαδέχθηκε το Aquarius και πραγματοποίησε τη δεύτερη αποστολή του στη Μεσόγειο.

Στο πλοίο Ocean Viking, το οποίο έχουν ναυλώσει οι οργανώσεις SOS Μεσόγειος και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, επιβαίνουν 82 άνθρωποι.

Η νέα ιταλική κυβέρνηση, που ορκίστηκε την περασμένη εβδομάδα, έχει υποσχεθεί μια σημαντική αλλαγή προσέγγισης για το μεταναστευτικό σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό η Ρώμη ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την επίτευξη συμφωνίας με ευρωπαϊκές χώρες για να δεχθούν μετανάστες που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Μεσόγειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδες από Ιταλία για καθοδική πορεία του κορονοϊού

Τρία ξενοδοχεία στη Ρώμη θα χρησιμοποιηθούν προσωρινά για την καραντίνα ασθενών από κορονοϊό με τις υγειονομικές Αρχές της Ιταλίας να επισημαίνουν πως παρά τις θετικές εξελίξεις θα πρέπει να διατηρηθούν τα αυστηρά προληπτικά μέτρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Πληθαίνουν οι φωνές στη Γερμανία υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ που σημειώνει οτι αυτό θα ήταν πολύ καλύτερη λύση για την σταθεροποίηση της Ευρώπης σε σχέση με την επαναγορά ομολόγων από την ΕΚΤ.
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποιεί για τον κίνδυνο να καταρρεύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο ο Τζεντιλόνι

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι σημειώνει πως αν η κρίση του κορονοϊού ενισχύσει τις διαφορές ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες τότε θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Νότιοι εναντίον Βόρειων στην Ευρώπη: Η αντιπαράθεση για τα coronabonds

Σκληρές επιθέσεις από πολιτικούς της Ιταλίας και της Πορτογαλίας στην πρόεδρο της Κομισιόν και στον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών για την άρνησή τους να εκδοθούν ευρωομόλογα ειδικού σκοπού.