ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mplinken-blinken
Φώτο: Shutterstock

Μπλίνκεν: Υπό εξέταση η αποστολή εμβολίων σε ζώνες συγκρούσεων

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας μεταξύ της Johnson & Johnson και του προγράμματος COVAX κατά την έναρξη μιας συνάντησης παγκόσμιων υπουργών Εξωτερικών.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπραγματεύτηκαν μια συμφωνία μεταξύ της Johnson & Johnson και του προγράμματος COVAX για τη διανομή εμβολίων κατά της Covid-19 στις φτωχότερες χώρες, προκειμένου να παραδοθούν εμβόλια κατά της Covid-19 της φαρμακοβιομηχανίας αυτής σε ανθρώπους που ζουν σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις.

Ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε τη συμφωνία κατά την έναρξη μιας συνάντησης παγκοσμίων υπουργών Εξωτερικών που συγκάλεσε η Ουάσινγκτον για την πανδημία Covid-19, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως πόσες δόσεις του εμβολίου θα παραδοθούν, πότε και σε ποιες χώρες.

"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εκστρατείες εμβολιασμού της κυβέρνησης, δεν έχουν μείνει έξω από τις προσπάθειές μας. Πρέπει να προστατευτούν και αυτοί", δήλωσε ο Μπλίνκεν. "Ανυπομονούμε οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες να λάβουν προστασία κατά της Covid-19 το συντομότερο δυνατόν".

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται μετά τη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των παγκόσμιων ηγετών που διοργανώθηκε από τον Τζο Μπάιντεν στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι η Ουάσινγκτον θα αγοράσει 500 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις εμβολίων για να τις δωρίσει σε άλλες χώρες.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας δηλώνουν ότι οι πλούσιες χώρες δεν έχουν κάνει αρκετά ως προς αυτό και επικρίνουν τις ΗΠΑ κυρίως για τον προγραμματισμό χορήγησης αναμνηστικών δόσεων σε πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως δεν έχει πρόσβαση ακόμη στα εμβόλια.

Δηλώνουν επίσης ότι οι προγραμματισμένες δωρεές δόσεων από τις ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτες αλλά δεν επαρκούν και σημειώνουν ότι το εμβόλιο είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα στις φτωχότερες χώρες, οι οποίες δεν διαθέτουν προηγμένες υποδομές για την αποθήκευση και τη μεταφορά των δόσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Omikron, emvolio, vaccine
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτες: Απαραίτητες οι ενισχυτικές δόσεις για τη μάχη κατά της Όμικρον

Οι μελέτες αυτές ήταν από τις πρώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες που εξέτασαν τον αντίκτυπο που έχουν οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων στην καταπολέμηση της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Όμικρον.
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αναμνηστική δόση για τους εφήβους 12-15 ετών συνιστούν τα CDC

Σε ανακοίνωσή του, ο φορέας επιβεβαίωσε πως πλέον συνιστά όλοι οι έφηβοι 12 ως 17 ετών να λαμβάνουν ενισχυτική δόση 5 μήνες αφού ολοκληρώσουν το σχήμα εμβολιασμού τους με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.