ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Aramco

Σαουδική Αραβία: Καλύψαμε γρήγορα τη ζήτηση πετρελαίου μετά τις επιθέσεις

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν δήλωσε ότι η Aramco κατάφερε να καλύψει γρήγορα την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε στις εγκαταστάσεις της τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν δήλωσε σήμερα ότι το γεγονός πως η Saudi Aramco αποκατέστησε γρήγορα την πετρελαϊκή της παραγωγή ύστερα από τις επιθέσεις σε βάρος των εγκαταστάσεών της τον Σεπτέμβριο απέδειξε την ικανότητα της χώρας να καλύπτει την παγκόσμια ζήτηση κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε έλλειψης.

Στην ετήσια ομιλία του στο Συμβούλιο της Σούρα, επανέλαβε ότι η Σαουδική Αραβία δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν, το οποίο κατηγόρησε για τις επιθέσεις, αλλά δήλωσε ότι το βασίλειο δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Στο Αμπκάικ και το Κουράις χρησιμοποιήθηκαν ιρανικά όπλα», δήλωσε ο βασιλιάς Σαλμάν, με βάση το γραπτό κείμενο της ομιλίας του, αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις που δέθηκαν επίθεση. Στη συνέχεια επαίνεσε την εταιρία για την αποκατάσταση της παραγωγής.

Το Ιράν έχει αρνηθεί ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η άντληση ποσότητας πετρελαίου που αντιστοιχεί σε πάνω από το 5% της παγκόσμιας παραγωγής αργού.

Ο Σαλμάν είπε επίσης ότι η πολιτική της χώρας σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο έχει στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και εξυπηρετεί εξίσου τα συμφέροντα καταναλωτών και παραγωγών. Πρόσθεσε ότι η αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ο βασιλιάς Σαλμάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει το πυρηνικό και το βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης καθώς και τις ιρανικές παρεμβάσεις στην περιοχή, και δήλωσε ότι είναι ώρα να σταματήσει το «χάος και η καταστροφή» που δημιουργείται από το Ιράν, σύμφωνα με τα σχόλιά του.

Ο Σαλμάν είπε ακόμα ότι η Σαουδική Αραβία επιδιώκει μια πολιτική διευθέτηση στην Υεμένη, όπου το βασίλειο ηγείται ενός στρατιωτικού συνασπισμού που μάχεται κατά του κινήματος των Χούτι, συμμάχων του Ιράν, και ότι η πρόσφατη συμφωνία που υπογράφηκε στο Ριάντ θα ανοίξει την πόρτα για ευρύτερες ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Saudi Aramco-Petrelaio
ΔΙΕΘΝΗ

Η επανεκκίνηση της οικονομίας ενίσχυσε 30% τα κέρδη της Saudi Aramco

«Άλμα» πραγματοποίησε η καθαρή κερδοφορία της Saudi Aramco στο πρώτο τρίμηνο καθώς η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου οδηγεί στην πλήρη ανατροπή της περυσινής εικόνας που είχε διαμορφωθεί λόγω πανδημίας.