ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση η ευρωζώνη ζητάει η Λαγκάρντ

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου πρέπει να μετατραπεί σε μια οικονομία ανοικτή στον κόσμο που αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική της Ευρώπης δήλωσε η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η ευρωζώνη χρειάζεται να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση μέσω μεγαλύτερων δημόσιων επενδύσεων, εάν θέλει να είναι σε θέση να αντέξει την αδυναμία στο εξωτερικό, δήλωσε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ που προέταξε την ανάγκη για ένα νέο «συνδυασμό ευρωπαϊκών πολιτικών» για την προώθηση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μια «στρατηγική αναθεώρηση» στο άμεσο μέλλον και ανέφερε ότι η νομισματική πολιτική θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της γρηγορότερα με λιγότερες παρενέργειες αν άλλες πολιτικές τη στήριζαν. Ζήτησε βοήθεια από τη δημοσιονομική πολιτική, με μια «πιο παραγωγική, πιο ψηφιακή και πιο πράσινη» στάση.

«Η απάντηση βρίσκεται στο να μετατραπεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε μια οικονομία ανοικτή στον κόσμο αλλά με αυτοπεποίθηση, μια οικονομία που αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική της Ευρώπης προκειμένου να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά εγχώρια ζήτησης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης», δήλωσε η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η Λαγκάρντ επαναβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει αυτό που της αναλογεί συνεχίζοντας «να στηρίζει την οικονομία και να ανταποκρίνεται στους μελλοντικούς κινδύνους», παρακολουθώντας παράλληλα «τις παρενέργειες» της χαλαρής της πολιτικής.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε πως η κρίση του κορονοϊού ανέδειξε τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής οικονομίας και υπογράμμισε τις κινήσεις που απαιτούνται για να ενισχυθεί ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Enria, SSM, trapezes
ΔΙΕΘΝΗ

Ενρία: Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στις τράπεζες της Ευρωζώνης

Ο Ενρία πρότεινε μία διαδικασία με την οποία το Ενιαίο Εποπτικό Συμβούλιο (SRB) της ΕΕ θα δίνει το σήμα για εκκαθάριση, την οποία όμως θα πρέπει να εγκρίνουν οι εθνικές αρχές εκκαθάρισης (NRA).