ΓΔ: 2476.62 -0.32% Τζίρος: 219.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:48:35
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου

Η Πεκρές με τον πρόεδρο Μακρόν στο δεύτερο γύρο των εκλογών το '22

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση των Ipsos/Sopra Steria εμφανίζει την Πεκρές να κερδίζει το 17% στον πρώτο γύρο των εκλογών έναντι 25,5% του Μακρόν

Μια νέα δημοσκόπηση εμφανίζει την συντηρητική Βαλερί Πεκρές ως την πιθανότερη υποψήφια πρόεδρο που θα αντιμετωπίσει τον σημερινό ηγέτη της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στον δεύτερο γύρο των εκλογών τον Απρίλιο του 2022.

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση των Ipsos/Sopra Steria εμφανίζει την Πεκρές, την οποία στις αρχές του μήνα το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επέλεξε ως υποψήφιά του για την προεδρία της χώρας, να κερδίζει το 17% στον πρώτο γύρο των εκλογών έναντι 25,5% του Μακρόν, αλλά δέκα ποσοστιαίες μονάδες πάνω από μια αντίστοιχη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου.

Οι δύο υποψήφιοι που κερδίζουν τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο, στις 10 Απριλίου, θα περάσουν στον δεύτερο γύρο στις 24 Απριλίου.

Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ, μια τηλεπερσόνα, ο οποίος το φθινόπωρο ερχόταν στην πρόθεση ψήφου σε αρκετές δημοσκοπήσεις δεύτερος στον πρώτο γύρο μετά τον Μακρόν, καταγράφει πτώση της δημοτικότητάς του από 16% που ήταν τον Οκτώβριο σε 14,5%.

Έτσι βρίσκεται στην ίδια θέση με την επίσης ακροδεξιά αρχηγό του Εθνικού Συναγερμού, την Μαρίν Λεπέν, η δημοτικότητα της οποίας επίσης έπεσε από το 16% στο 14,5%.

Ο αρχηγός των Πρασίνων, Γιανίκ Ζαντό, και ο ακροαριστερός Ζαν-Λιν Μελανσόν βρίσκονται αρκετά πίσω στην πρόθεση ψήφου, λαμβάνοντας ο καθένας το 8,5% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα περισσότερων από 10.000 ανθρώπων, από τις 7 ως τις 13 Δεκεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοινώνει υποψηφιότητα για τις προεδρικές στη Γαλλία

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027, ενώ η Μαρίν Λεπέν θα στηρίξει τον Τζορντάν Μπαρντελά αν η Δικαιοσύνη της απαγορεύσει να θέσει υποψηφιότητα.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Γάλλοι απορρίπτουν περισσότερο τη ριζοσπαστική Αριστερά από την ακροδεξιά

Δημοσκόπηση Elabe δείχνει ότι το 63% των Γάλλων προτιμά οποιοδήποτε κόμμα εκτός της Ανυπότακτης Γαλλίας και το 45% οποιοδήποτε εκτός Εθνικού Συναγερμού, μετά τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών στη Λυόν.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπρουνό Ρεταϊγιό υποψήφιος για την προεδρία Γαλλίας το 2027

Ο Μπρουνό Ρεταϊγιό αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2027 στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι ήρθε η ώρα για νέο δρόμο με έμφαση στην τάξη, ευημερία και υπερηφάνεια.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Φιλίπ και Ατάλ φαβορί των κεντρώων για το 2027

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Elabe και του BFM TV, οι πρώην πρωθυπουργοί Εντουάρ Φιλίπ και Γκαμπριέλ Ατάλ είναι τα φαβορί του κέντρου για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία το 2027, εν μέσω πολιτικής πίεσης στον χώρο Μακρόν.