ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Maik Pense
Shutterstock

Επίσκεψη Μάικ Πένς στο Ιράκ

Ο Πένς αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Άντελ Άμπντέλ Μάχντι και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Μοχάμεντ αλ Χαλμπούσι. Το Ιράκ βρίσκεται αντιμέτωπο με την πιο πολύνεκρη κοινωνική κρίση μετά την πτώση του δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν.

Την πρώτη επίσκεψή του στο Ιράκ, όπου θα συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες, που βρίσκονται στη βάση Άιν αλ Άσαντ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, πραγματοποιεί σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, όπως δήλωσε πηγή των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με πηγές της ιρακινής κυβέρνησης, ο Πενς αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Άντελ Άμπντέλ Μάχντι και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Μοχάμεντ αλ Χαλμπούσι.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς είχε μεταβεί μονάχα στη βάση Άιν αλ Άσαντ, χωρίς να συναντήσει κανέναν επίσημο αξιωματούχο στη Βαγδάτη.

Το Ιράκ βρίσκεται αντιμέτωπο, εδώ και δύο μήνες, με την πιο πολύνεκρη κοινωνική κρίση μετά την πτώση το 2003 του δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν. Από την 1η Οκτωβρίου, περισσότεροι από 340 άνθρωποι, οι περισσότεροι διαδηλωτές, έχουν σκοτωθεί στις ταραχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με την Κίνα», δηλώνει ο Μάικ Πενς

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς αισιοδοξεί ότι θα έχουν θετική έκβαση οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, την ώρα που επιτίθεται στο Πεκίνο για την «περιστολή» των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Irak
ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράκ

Δύο χρόνια μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, το επίπεδο της ασφάλειας είναι καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν, αλλά η διαφθορά είναι εκτεταμένη, οι θέσεις εργασίας λιγοστές και οι κατεστραμμένες υποδομές δεν έχουν ανακατασκευαστεί.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ πλήττουν το Ιράν με βομβαρδισμούς μέσω του Ιράκ

Στρατιωτικά αεροσκάφη και πύραυλοι πέρασαν πάνω από το Ιράκ κατά τις συντονισμένες επιθέσεις Ισραήλ και ΗΠΑ κατά του Ιράν, ανέφεραν στρατιωτική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες. Θεάσεις σημειώθηκαν στη Βαγδάτη, στο Κιρκούκ και στη Ραμάντι.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρακινή οργάνωση καλεί σε ετοιμότητα για πιθανό πόλεμο Ιράν-ΗΠΑ

Η ιρακινή Κατάεμπ Χεζμπολάχ κάλεσε τα μέλη της να ετοιμαστούν για μακρά σύγκρουση αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν, εν μέσω αμερικανικής στρατιωτικής κινητοποίησης και απειλών λόγω του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
Διαδήλωση με σημαίες Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από ΗΠΑ σε Ιράκ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ολοκλήρωσαν αποστολή 23 ημερών, μεταφέροντας πάνω από 5.700 κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους από κέντρα στη Συρία σε φυλακές του Ιράκ, μετά από επίθεση κατά των Κούρδων SDF στη βορειοανατολική Συρία.