ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:02:18 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Βουλγαρία: Έτοιμοι να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων οι ξενοδόχοι

Σύμφωνα με έρευνα της Βουλγαρικής Ένωσης Στελεχών Ξενοδοχείων, το 80% των ξενοδόχων πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων προκειμένου να επιβιώσουν.

Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία θα γίνουν πιο ακριβές, σύμφωνα με εθνική έρευνα της Βουλγαρικής Ένωσης Στελεχών Ξενοδοχείων (BAHE).

Η ένωση BAHE διαπίστωσε ότι το 80% των ξενοδόχων πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων προκειμένου να επιβιώσουν. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες προβλέπουν αύξηση 10 έως 20% και περίπου το 40% είναι της άποψης ότι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μια αύξηση έως και 10%.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 13ης και 17ης Δεκεμβρίου και συμπεριέλαβε ξενοδόχους που διαχειρίζονται καταλύματα άνω των 14.000 δωματίων ή σχεδόν το 10% της ξενοδοχειακής βάσης στη Βουλγαρία, τα οποία βρίσκονται σε καταλύματα τριών αστέρων με περισσότερα από 15 δωμάτια, πράγμα που αποκλείει τους ξενώνες και τα διαμερίσματα για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση.

Όταν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν την πιο σοβαρή πρόκληση που αντιμετώπισε η επιχείρηση τους το 2021, το ένα τρίτο των διευθυντικών στελεχών των ξενοδοχείων επεσήμανε την έλλειψη προσωπικού, και πολλοί μεταξύ αυτών ήταν το ίδιο κατηγορηματικοί για την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η υποχρέωση των πελατών να επιδεικνύουν το πράσινο πιστοποιητικό όταν πηγαίνουν σε εστιατόρια, σπα και οργανωμένες εκδηλώσεις ήταν το πιο σοβαρό εμπόδιο για την επιχείρησή τους για το 14,4% των ερωτηθέντων και στην τέταρτη θέση, με 11,7%, κατατάσσεται η έλλειψη επαρκούς μάρκετινγκ της Βουλγαρίας ως προορισμό στις διεθνείς αγορές.

Ενώ η έρευνα της BAHE στις αρχές του έτους διαπίστωσε ότι λίγο πάνω από το 50% των ερωτηθέντων ήταν κατηγορηματικοί ότι τους επόμενους μήνες θα υπήρχε σοβαρή έλλειψη προσωπικού, τώρα, στο τέλος του έτους, αυτή την άποψη συμμερίζεται περισσότερο από το 80% μεταξύ αυτών, ειδικά όσον αφορά τις καμαριέρες, τους σερβιτόρους και τους μπάρμαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια στην τρίτη θέση των επιλογών για πολυτελείς διακοπές ευεξίας στην Ευρώπη

Η μελέτη των πιο δημοφιλών προορισμών στην Ευρώπη λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των εστιατορίων με αστέρι Michelin, πολυτελών σπα και ξενοδοχείων 5 αστέρων ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες, τον δείκτη ασφάλειας και τις τάσεις αναζήτησης πολυτελείας.
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Βουλγαρίας και Τουρκίας για προμήθεια αερίου έως το 2036

Οι δυο χώρες συμφώνησαν για την προμήθεια 1,5 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως για τα επόμενα 13 χρόνια, μόλις ένα μήνα αφού είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη.
ΔΙΕΘΝΗ

Στις 27 Δεκεμβρίου αρχίζει η βουλγαρική αποστολή στην Ανταρκτική

Το στρατιωτικό ερευνητικό σκάφος «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» θα αποπλεύσει από τη Βάρνα με προορισμό την Ήπειρο στις 27 Δεκεμβρίου, ανέφερε ο καθηγητής Κρίστο Πιμπίρεφ, ο επικεφαλής της 31ης Βουλγαρικής Αποστολής Ανταρκτικής.
Διάστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Κάμερες βουλγαρικής κατασκευής πιθανόν να προσεδαφιστούν στον Άρη το 2025

Διακόσιες κάμερες Imperx βρίσκονται σήμερα σε τροχιά γύρω από τη Γη σε δορυφόρους χαμηλής τροχιάς. Η ομάδα του δρ Ντίνεφ είναι έτοιμη με τις κάμερες για τις επόμενες διαστημικές πτήσεις Artemis μέχρι το 2027.