ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Βουλγαρία: Μειώνεται σε 10 μέρες η καραντίνα για την Covid-19

Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό θα τίθενται πλέον σε καραντίνα για 7, αντί για 10 ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η υπουργός Υγείας Ασένα Σερμπέζοβα εξέδωσε εντολή, με ισχύ από σήμερα, 11 Ιανουαρίου, που μειώνει από 14 σε 10 ημέρες την υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από την Covid-19.

Ο χρόνος της καραντίνας αρχίζει από την ημερομηνία που ενα πρόσωπο βγαίνει θετικό στον ιό. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό θα τίθενται πλέον σε καραντίνα για 7, αντί για 10 ημέρες, που θα υπολογίζονται από την ημέρα της τελευταίας επαφής τους με το πρόσωπο που έχει μολυνθεί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας περιφερειακής υγειονομικής επιθεώρησης μπορεί να ακυρώσει την περίοδο της καραντίνας των ατόμων που ήρθαν σε επαφή, εάν τα τελευταία έχουν κάνει αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και εάν το πρόσωπο επαφής παράσχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης PCR μέσω e-mail.

Η εξέταση πρέπει να γίνει όχι νωρίτερα από 72 ώρες αφότου το πρόσωπο τέθηκε αρχικά σε καραντίνα, η οποία στη συνέχεια θα αρθεί εντός 24 ωρών. Η εντολή της υπουργού Υγείας αίρει επίσης την υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης των 14 ημερών για τους ασθενείς που εξέρχονται από το νοσοκομείο.

Οι περίοδοι της καραντίνας και της απομόνωσης που ισχύουν επί του παρόντος θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου εκπνεύσουν, όπως είχε αρχικά καθοριστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Ενίσχυση 60 εκατ. λέβα σε πληγείσες από τον ιό επιχειρήσεις

Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα που επλήγησαν από την πανδημία εντάσσεται στην επικαιροποιημένη στρατηγική του ομίλου της Βουλγαρικής Τράπεζας Ανάπτυξης για την περίοδο 2021-2023.
ΔΙΕΘΝΗ

Η ιστορία της ανύπαρκτης «σούπερ» παραλλαγής Deltacron, τι έγινε

Όλα ξεκίνησαν στις 7 Ιανουαρίου, όταν ένας διακεκριμένος επιστήμονας, ο ιολόγος Λεόντιος Κωστρίκης, και η ερευνητική ομάδα του εντόπισε, σε δείγματα ατόμων με κορονοϊό, αρκετά γονιδιώματα του ιού που συνδύαζαν στοιχεία τόσο από τη Δέλτα όσο και τη νέα παραλλαγή Όμικρον.