ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Google: Κατηγορείται ότι απέλυσε υπαλλήλους επειδή έκαναν απεργία

Ομάδα εργαζομένων στη Google κατηγορεί την εταιρεία ότι απέλυσε τέσσερις συναδέλφους τους επειδή συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Αρνείται τις κατηγορίες ο αμερικανικός κολοσσός. 

Ομάδα εργαζομένων στη Google κατηγόρησαν την εταιρεία ότι απέλυσε τέσσερις συναδέλφους τους που συμμετείχαν σε κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της διεύθυνσης, αν και η ίδια επισήμως τους κατηγορεί ότι συμβουλεύθηκαν έγγραφα για τα οποία δεν είχαν άδεια.

Η απόφαση της εταιρείας έχει κυρίως στόχο «να εμποδίσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης των υπαλλήλων», εκτιμά σε μήνυμά της που ανήρτησε στην πλατφόρμα Medium η ομάδα αυτή των εργαζομένων στη Google, η οποία είχε συνδιοργανώσει στα τέλη του 2018 απεργιακή κινητοποίηση σε διαμαρτυρία για τον τρόπο που η εταιρεία είχε διαχειριστεί υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διεύθυνση της Google έστειλε επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους στην οποία εξηγεί ότι απέλυσε τους τέσσερις συναδέλφους τους επειδή «ξεκάθαρα και επανειλημμένα παραβίασαν την πολιτική μας προστασίας των δεδομένων».

«Ενδελεχής έρευνα κατάληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι άνθρωποι έψαξαν σκοπίμως τα έγγραφα και την εργασία συναδέλφων τους», ενέργειες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στα καθήκοντά τους, προσθέτει η Google στην επιστολή της.

Μία από τις εργαζόμενες, η Ρεμπέκα Ρίβερς, επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα μέσω Twitter ότι απολύθηκε.

«Η Google άλλαξε την πολιτική της για την απλή ανάγνωση κάποιων εγγράφων καθιστώντας την παραβίαση η οποία μπορεί να δικαιολογήσει μια απόλυση», ανέφεραν στο Medium οι εργαζόμενου.

«Αυτή η αλλαγή πολιτικής αποτελεί δικαιολογία για να εκδικηθεί εργαζόμενους που προσπαθούσαν να συνδικαλιστούν», πρόσθεσαν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πρόστιμα σε Google και Telegram για απαγορευμένο περιεχόμενο

Ο λόγος επιβολής των προστίμων είναι η μη διαγραφή απαγορευμένου περιεχομένου. Πρόκειται για την ισχυρότερη κίνηση στην οποία έχει προβεί μέχρι στιγμής η Μόσχα για να περιορίσει τις ξένες εταιρείες τεχνολογίας.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Google, Facebook, Microsoft στην κορυφή των δαπανών για lobbying

Ο τομέας της τεχνολογίας ξοδεύει περισσότερα από τους τομείς των φαρμάκων, των ορυκτών καυσίμων, των χημικών και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, που κυριαρχούσαν άλλοτε στην παρασκηνιακή πολιτική πίεση (lobbying).
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 60 δισ. δολάρια τα έσοδα της Alphabet στο τρίμηνο

Η μητρική εταιρεία της Google ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών και στο δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε κέρδη ύψους 18,5 δισ. δολαρίων, με τα συνολικά της έσοδα να πραγματοποιούν άλμα 62% σε σχέση με το περασμένο έτος.