ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:53:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Karl Nehammer-Austria
Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ. Πηγή: ΑΠΕ

Αυστρία: Μέτρα στήριξης 1,7 δισ. για το αυξανόμενο κόστος ενέργειας

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τον διπλασιασμό σε 300 ευρώ μιας προγραμματισμένης εφάπαξ ενίσχυσης για τους ανέργους και την εισαγωγή εφάπαξ καταβολής 150 ευρώ σε νοικοκυριά, δήλωσε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

Η Αυστρία εισάγει πακέτο μέτρων 1,7 δισ. ευρώ για να βοηθήσει νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τον διπλασιασμό σε 300 ευρώ μιας προγραμματισμένης εφάπαξ ενίσχυσης 150 ευρώ για τους ανέργους και την εισαγωγή εφάπαξ καταβολής 150 ευρώ σε νοικοκυριά που καταβάλλουν το μέγιστο επίπεδο υποχρεωτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε ο Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Αυτά είναι πολλά μεμονωμένα βήματα που θα γίνουν. Το κρίσιμης σημασίας ζήτημα είναι αυτά τα 1,7 δισεκατομμύρια (ευρώ) να μεταβιβαστούν γρήγορα στον κόσμο και αποτελούν κατά την άποψή μας ένα πρώτο βήμα. Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις", σημείωσε.

Οι τιμές ενέργειας αυξάνονται στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, αν και η χώρα στηρίζεται σε ποσοστό άνω του 60% στην υδροηλεκτρική ενέργεια και μόνον σε ένα 14% στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με την εθνική ρυθμιστική αρχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου E-Control. Η Αυστρία προμηθεύεται ωστόσο περίπου το 80% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία.

Η Ευρώπη στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ρωσικό αέριο, οι προμήθειες του οποίου ήταν χαμηλότερες από το συνηθισμένο αυτόν τον χειμώνα. Οι φόβοι ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία, κάτι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό, έχουν επίσης συμβάλει στην άνοδο των τιμών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Υποχρεωμένα τα κράτη μέλη της ΕΕ να αποθηκεύουν υπογείως φυσικό αέριο

Σύμφωνα με τον κανονισμό η υπόγεια αποθήκευση φυσικού αερίου στην επικράτεια των κρατών μελών πρέπει να φτάνει τουλάχιστον στο 80% της χωρητικότητάς της πριν από τον χειμώνα του 2022-2023 και στο 90% πριν από τις επόμενες χειμερινές περιόδους.
ΔΙΕΘΝΗ

Ενέργεια και Ουκρανία στο «μενού» της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής

Η συζήτηση θα γίνει παρουσία της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και θα τεθεί το θέμα της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην ΕΕ, του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών στην ενέργεια.
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποιήσεις IEA στην Ευρώπη: Η Ρωσία μπορεί να κόψει το φυσικό αέριο

Υπενθυμίζεται ότι ο IEA ήταν πέρυσι ένας από τους πρώτους επίσημους φορείς που κατηγόρησαν δημόσια τη Ρωσία για εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενόψει της εισβολής στην Ουκρανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος στην Αυστραλία για αποφυγή μπλακαουτ

Όπως ανέφερε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, το ζήτημα της ενέργειας βρίσκεται στο επίκεντρο. Πολλές μονάδες καύσης άνθρακα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από τις παραγωγούς εταιρείες λόγω συντήρησης και απρόσμενων βλαβών.