ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κόντρα με την Τράπεζα της Αγγλίας για τις αυξήσεις μισθών στην Tesco

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας είπε στους εργαζόμενους να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους για αύξηση των μισθών, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μείωση στο βιοτικό τους επίπεδο, εδώ και 30 χρόνια.

Το προσωπικό της εταιρείας σούπερ μάρκετ Tesco αξίζει να προστατευτεί από τον πληθωρισμό και ήταν λάθος του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας να πει στους εργαζόμενους να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους για αύξηση των μισθών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας, που έχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία.

Ο Άντριου Μπέιλι προκάλεσε την παγερή αντίδραση των εργατικών ενώσεων και της κυβέρνησης, όταν δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση όταν ζητούν ετήσια αύξηση των μισθών τους, δίνοντας μία ένδειξη των εντάσεων που έρχονται, καθώς οι Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μείωση στο βιοτικό τους επίπεδο, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 30 ετών.

Σε ερώτηση σχετικά με το σχόλιο του Μπέιλι, ο πρόεδρος της Tesco Τζον Άλαν δήλωσε στην τηλεόραση του BBC: «Έτσι, νομίζω ότι αυτή η δήλωση (σ.σ.: του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας) κινείται σε λάθος κατεύθυνση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σούνακ θα ζητήσει τη συγκράτηση των τιμών λιανικής από τα σούπερ μάρκετ

Το γραφείο του Bρετανού πρωθυπουργού βρίσκεται σε συζητήσεις με τα σούπερ μάρκετ με στόχο μια συμφωνία παρόμοια με αυτή στη Γαλλία, όπου οι μεγάλοι πωλητές λιανικής χρεώνουν το «χαμηλότερο δυνατό ποσό», ανέφερε η Telegraph.
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Η μετανάστευση μπορεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό στη Βρετανία

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία φτάνει το 8,7% και είναι από τους υψηλότερους στην ομάδα των G7, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι οι αριθμοί της νόμιμης μετανάστευσης είναι «υπερβολικά υψηλοί».