ΓΔ: 2240 0.93% Τζίρος: 194.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:20:43
Russia, Rossia, Ukraine, Oukrania, Polemos, War
Φωτο: Shutterstock

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχονται τον θάνατο 1.351 στρατιωτών

«Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να διεξάγει αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου όλοι οι στόχοι επιτευχθούν», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η Ρωσία παραδέχθηκε σήμερα τον θάνατο 1.351 στρατιωτών της, από την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσής της στην Ουκρανία, πριν από έναν μήνα, κατηγορώντας τις δυτικές χώρες ότι διαπράττουν ένα «σφάλμα» προμηθεύοντας με όπλα το Κίεβο.

«Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 1.351 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και 3.852 έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο υπαρχηγός του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας Σεργκέι Ρουντσκόι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός της Μόσχας, τη 2α Μαρτίου, έκανε λόγο για 498 Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία. Το Κίεβο, από την πλευρά του, κάνει λόγο για πολύ βαρύτερες απώλειες στις τάξεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ρουντσκόι χαρακτήρισε, εξάλλου, «μεγάλο σφάλμα» την προμήθεια όπλων στο Κίεβο από τις δυτικές χώρες.

«Αυτό παρατείνει τη σύρραξη, αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων και δεν θα επηρεάσει καθόλου το αποτέλεσμα της επιχείρησης», είπε.

Συμπλήρωσε πως η Ρωσία «θα απαντήσει ανάλογα», εάν το ΝΑΤΟ εφαρμόσει μια ζώνη εναέριου αποκλεισμού πάνω από την Ουκρανία, κάτι που το Κίεβο ζητά, ανεπιτυχώς, εδώ και εβδομάδες.

Στο μεταξύ, η Ρωσία έχει υποδεχθεί 419.736 πρόσφυγες από την ανατολική Ουκρανία, από την έναρξη των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον Μιχαΐλ Μιζίντσεφ, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης της Άμυνας της Ρωσίας, που έκανε δηλώσεις στην ίδια συνέντευξη τύπου.

«Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να διεξάγει αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου όλοι οι στόχοι επιτευχθούν», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τρεις ρωσικές πλατφόρμες στην Κασπία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν τρεις ρωσικές πετρελαϊκές πλατφόρμες στην Κασπία Θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς. Οι ζημιές από τα πλήγματα αξιολογούνται.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: 200 εκατ. λίρες για ενίσχυση του βρετανικού στρατού

Η Βρετανία θα διαθέσει 200 εκατ. λίρες για εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της, ενόψει πιθανής αποστολής στην Ουκρανία εφόσον επιτευχθεί εκεχειρία. Ξεκινά σύντομα και η παραγωγή drones Octopus για ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί δυτική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία ως στόχο

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι κάθε δυτική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία θα θεωρείται νόμιμος στόχος, μετά τα σχέδια Ευρωπαίων για αποστολή χιλιάδων στρατιωτών. Η Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε τις «μιλιταριστικές» δηλώσεις των Ευρωπαίων.
Στολή Ελβετικού στρατού
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Ανήσυχος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της για τις αμυντικές δυνατότητές της

Η Ελβετία δεν μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά απέναντι σε μια γενικευμένη επίθεση, δήλωσε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητώντας αύξηση των δαπανών λόγω ρωσικής απειλής. Μόνο το 1/3 των στρατιωτών είναι πλήρως εξοπλισμένο.