ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: Huawei

Huawei: Αμερικανίδα δικαστής απέκλεισε δικηγόρο από την υπεράσπιση της εταιρείας

Αποκλεισμός δικηγόρου από τη νομική υπεράσπιση της Huawei, μετά από απόφαση Αμερικανίδας δικαστού σε υπόθεση τραπεζικής απάτης, αλλά και παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων.

Μία Αμερικανίδα δικαστής απέκλεισε χθες τον Τζέιμς Κολ, έναν δικηγόρο από την Ουάσινγκτον από τη νομική υπεράσπιση της κινεζικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών Huawei, σε υπόθεση τραπεζικής απάτης, αλλά και παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων.

Η δικαστής Αν Ντόνελι από Περιφερειακό Δικαστήριο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, εξέδωσε την απόφασή της, μετά την εισήγηση ομοσπονδιακών δικαστών, σύμφωνα με την οποία, η προηγούμενη εργασία του Κολ στο υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ του 2011-2015, δημιουργεί υπόβαθρο σύγκρουσης συμφερόντων.

«Υπάρχει ένα ‘ουσιαστικό ρίσκο’ ότι ο Κολ μπορεί να χρησιμοποιήσει ‘εμπιστευτική πληροφόρηση για γεγονότα’ την οποία απέκτησε ενώ υπηρετούσε ως εισαγγελέας ώστε «να βελτιώσει ουσιαστικά» την παρούσα στρατηγική υπεράσπισης της Huawei», είχαν υποστηρίξει οι εισαγγελείς σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τον Μάιο.

«Η Huawei ενθαρρύνει τους προμηθευτές της για να μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους εκτός της αμερικανικής οικονομίας» είπε ο Αμερικανος υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος

Ο κινεζικός κολοσσός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών Huawei ενθαρρύνει τους προμηθευτές του να παραβιάσουν την αμερικανική νομοθεσία και να μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος στο Reuters.

Τον περασμένο Μάιο, η αμερικανική κυβέρνηση συμπεριέλαβε την Huawei Technologies Co Ltd στην μαύρη λίστα των εταιριών (the entity list), μετά από ανησυχίες για τις δραστηριότητες της, ως προς την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή, είχε ως συνέπεια να ασκηθεί πίεση σε ορισμένους από τους προμηθευτές της Huawei στις ΗΠΑ να καταθέσουν αιτήσεις, για την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων, σε βάρος της αμερικανικής εταιρίας.

Εκνευρισμό έχουν προκαλέσει στην αμερικανική κυβέρνηση, οι κινήσεις της Huawei, ώστε να μετακινήσει την αλυσίδα των προμηθειών της εκτός των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ρος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να σφίξουν περισσότερο τον κλοιό γύρω από την Huawei

Η κινεζική Huawei βρίσκεται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2019 με την Αμερικανίδα υπουργό Εμπορίου Τζ. Ραϊμόντο να σημειώνει αν χρειαστεί θα γίνουν περισσότερα από την κυβέρνηση για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμούς στις εκδόσεις βίζα για εργαζομένους της Huawei επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Ο Μάικ Πομπέο σημείωσε πως θα επιβληθούν περιορισμοί σε όσους υπαλλήλους κινεζικών εταιρειών που στηρίζουν καθεστώτα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεβάζοντας ξανά την ένταση με το Πεκίνο.