Φώτο: Shutterstock

Πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΕΕ-ΗΠΑ «βλέπει» η Μέρκελ

Την αισιοδοξία της ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα μετά την αλλαγή σκυτάλης στη προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ.

Οι προοπτικές η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στο θέμα του εμπορίου έχουν βελτιωθεί, αφότου πήρε τα ηνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή βάση προκειμένου να καταγραφεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με τη νέα επιτροπή και τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν που ανέλαβε καθήκοντα», είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την ανησυχία της για τις «σοβαρές περικοπές» που προτείνονται για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό του μπλοκ από το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Στηρίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

«Η ΕΕ αντιτίθεται σθεναρά σε όλες τις προσπάθειες υπονόμευσης του διεθνούς συστήματος ποινικής δικαιοσύνης που παρεμποδίζουν την αποστολή των κύριων θεσμών της» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αφαιρούνται από τους δασμούς αγαθά από Ελλάδα, Βρετανία - Προστίθενται από Γερμανία, Γαλλία

H Ε.E. εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες για την επίλυση των εμπορικών διενέξεων. Ανάληψη δράσης από την Κομισιόν για τους δασμούς στα αεροσκάφη της αναμένει η Airbus.