Φώτο: Shutterstock

Στο έλεος των πυρκαγιών η Αυστραλία

Η περίοδος των πυρκαγιών στην Αυστραλία άρχισε πολύ νωρίς φέτος, με 95 ενεργά μέτωπα που καίνε θαμνώδεις εκτάσεις. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και στη γειτονική πολιτεία του Κουίνσλαντ.

Τελειωμό δεν έχουν οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, με την πύρινη λαίλαπα να έχει προκαλέσει την καταστροφή περίπου 688 κατοικιών στην πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν τους πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες, καθώς επικρατούν ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες.

Περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες και περισσότερα από 100 αεροσκάφη συμμετέχουν στις συνονισμένες προσπάθειες κατάσβεσης, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής, Σέιν Φιτζσίμονς. Ένα ελικόπτερο χρειάσθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, χωρίς όμως να τραυματισθεί ο πιλότος.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε κάποιο μέτωπο εκτός ελέγχου, δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, διότι οι άνεμοι αλλάζουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο κ. Φιτζσίμονς. .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία κατατάχθηκε δεύτερη παγκοσμίως στις εισαγωγές όπλων το 2018

Η Αυστραλία ανέβηκε στη δεύτερη θέση το 2018, από τη τέταρτη το 2017, στις χώρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων στον κόσμο, σύμφωνα με την ανάλυση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).
ΔΙΕΘΝΗ

Σε πύρινο κλοιό η Αυστραλία – Στο Σίδνεϊ πλησιάζουν οι φλόγες

Σε μικρή απόσταση από το Σίδνεϊ έχουν φτάσει οι φλόγες από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Αυστραλία. Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο, αφού δεν είναι εφικτό πλέον να εγκαταλείψουν την περιοχή.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε ύφεση η οικονομία της Αυστραλίας έπειτα από 30 χρόνια

Πρόκειται για την πιο απότομη συρρίκνωση που έχει διαπιστωθεί ποτέ μέσα σ’ ένα τρίμηνο στην αυστραλιανή οικονομία, η οποία έμεινε ανεπηρέαστη ακόμη και από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.