ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο Πούτιν πιστεύει ότι οι κυρώσεις δεν θα πλήξουν την ρωσική τεχνολογία

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος οι επιχειρηματίες στη χώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο πεδίο των εφοδιαστικών αλυσίδων αλλά θεωρεί επίσης ότι η αποχώρηση ορισμένων ξένων επιχειρήσεων από τη ρωσική αγορά μπορεί να είναι προς το καλύτερο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε σήμερα ότι οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας έχουν διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες, αλλά είπε ότι δεν θα καταφέρουν να την αποκόψουν από την τεχνολογία.

Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στους ηγέτες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών που συμμετείχαν σ’ ένα οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο Κιργιστάν, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση υποκατάστατων για τα ξένα προϊόντα που εισάγονται, τα οποία δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμα στην χώρα, παρόλο που αυτό δεν αποτελεί «πανάκεια για όλα τα δεινά».

Η Ρωσία άρχισε να απομονώνεται όλο και πιο πολύ από την Δύση από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από τρεις μήνες, αποκαλώντας την εισβολή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Δεκάδες εταιρείες έχουν εγκαταλείψει οριστικά τη χώρα και οι άνευ προηγουμένου δυτικές κυρώσεις έχουν πλήξει την οικονομία της και τις επιχειρήσεις της.

«Οι επιχειρηματίες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, φυσικά, ειδικά στον πεδίο των εφοδιαστικών αλυσίδων και των μεταφορών. Αλλά παρ' όλα αυτά, όλα μπορούν να ρυθμιστούν, όλα μπορούν να οικοδομηθούν με νέο τρόπο» δήλωσε ο Πούτιν.

«Όχι χωρίς απώλειες στην παρούσα φάση, αλλά αυτό μας βοηθάει στην πορεία να γίνουμε πιο δυνατοί. Σε κάθε περίπτωση, αποκτούμε οπωσδήποτε νέες ικανότητες, αρχίζουμε να επικεντρώνουμε τους οικονομικούς, χρηματοπιστωτικούς και διοικητικούς πόρους σε τομείς αιχμής»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι η αποχώρηση ορισμένων ξένων επιχειρήσεων από τη ρωσική μπορεί να είναι προς το καλύτερο. Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε πως η Ρωσία έχει ανάγκη την πρόσβαση σε ξένες τεχνολογίες, προσθέτοντας: «Δεν θα αποκοπούμε από αυτό, θέλουν να μας πιέσουν λίγο, αλλά στον σύγχρονο κόσμο αυτό είναι απλά μη ρεαλιστικό, αδύνατο».

Δεν διευκρίνισε το πώς η Ρωσία θα βρει τρόπους για να αποκτήσει πρόσβαση σε δυτικά εξαρτήματα ή λογισμικό. Αναφερόμενος προφανώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι κανένας «παγκόσμιος χωροφύλακας» δεν θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει κυρώσεις για να αποδυναμώσει χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και πολλές άλλες χώρες που ακολουθούν αυτό χαρακτήρισε ανεξάρτητη πολιτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου στην Χαλκιδική ήταν κατάσκοποι της Ρωσίας

Η 62χρονη Έλενα έλαβε από τον Πούτιν το βραβείο του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το υψηλότερο στρατιωτικό βραβείο της χώρας, μετά από επιχειρήσεις σαμποτάζ στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Βουλγαρία.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Η κυβέρνηση κατηγορεί το ακροδεξιό κόμμα για ρωσική κατασκοπεία

Πληθαίνουν οι ισχυρισμοί και τα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Αυστριακός πρώην διευθυντής της Wirecard Γιάν Μάρσαλεκ ενορχήστρωσε δραστηριότητες ρωσικής κατασκοπευτικής δραστηριότητας στη χώρα.
βλαντιμίρ πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ένοπλες δυνάμεις

Όλοι οι άρρενες στη χώρα οφείλουν να εκτελέσουν στρατιωτική θητεία διάρκειας ενός έτους από την ηλικία των 18 ετών. Τον Ιούλιο, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε να αυξηθεί η μέγιστη ηλικία στρατολόγησης στα 30 από τα 27 έτη.