ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομία ΗΠΑ, περιστατικό
Φώτο: Shutterstock

Πυροβολισμοί στο Ιλινόις στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου, αναφορές για θύματα

Πολλοί συμμετέχοντες στην παρέλαση ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν, αναζητώντας ασφαλή σημεία.

Χάος επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στη διάρκεια παρέλασης για την επέτειο της 4ης Ιουλίου στο κέντρο του Ιλινόις, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ, προκαλώντας πανικό τόσο στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση όσο και στους θεατές.

Πολλοί συμμετέχοντες στην παρέλαση ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν, αναζητώντας ασφαλή σημεία.

Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει επισήμως θύματα, αλλά μάρτυρες περιέγραψαν ότι είδαν αιμόφυρτα άτομα, προφανώς καλυμμένα με κουβέρτες.

Η εφημερίδα Chicago Sun-Times ανέφερε ότι η παρέλαση ξεκίνησε γύρω στις 10 π.μ. αλλά σταμάτησε ξαφνικά 10 λεπτά αργότερα μετά από πυροβολισμούς. Αρκετοί μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

Εκατοντάδες παρελαύνοντες - μερικοί εμφανώς αιμόφυρτοι - εγκατέλειψαν τη διαδρομή της παρέλασης, αφήνοντας πίσω τους καρέκλες, καροτσάκια μωρών και κουβέρτες.

Ένας δημοσιογράφος της Sun-Times είδε κουβέρτες τοποθετημένες πάνω από τρία αιμόφυρτα σώματα.

Η αστυνομία είπε στον κόσμο: «Όλοι να διαλυθούν, παρακαλώ. Δεν είναι ασφαλές να βρίσκεστε εδώ».

Βίντεο που τραβήχτηκε από δημοσιογράφο της Sun-Times μετά τους πυροβολισμούς δείχνει μια μπάντα σε ένα άρμα να συνεχίζει να παίζει, ενώ ο κόσμος περνάει τρέχοντας και ουρλιάζοντας. Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει λίμνες αίματος κοντά σε αναποδογυρισμένες καρέκλες στο κέντρο του Χάιλαντ Παρκ.

Η Debbie Glickman, κάτοικος του Highland Park, δήλωσε ότι βρισκόταν σε άρμα παρέλασης με συναδέλφους της και η ομάδα ήταν έτοιμη να στρίψει στην κεντρική διαδρομή όταν είδε ανθρώπους να τρέχουν μακριά από την περιοχή.

«Οι άνθρωποι άρχισαν να λένε 'Υπάρχει ένας σκοπευτής, υπάρχει ένας σκοπευτής, υπάρχει ένας σκοπευτής», δήλωσε η Glickman στο Associated Press. «Οπότε απλά τρέξαμε. Απλά τρέξαμε. Επικρατούσε μαζικό χάος εκεί κάτω».

Δεν άκουσε θορύβους ούτε είδε κάποιον που φαινόταν να έχει τραυματιστεί.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λέικ ανέφερε στο Twitter ότι βοηθά την αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ «με έναν πυροβολισμό στην περιοχή της διαδρομής της παρέλασης της Ημέρας της Ανεξαρτησίας». Το γραφείο του σερίφη κατεύθυνε έναν δημοσιογράφο του AP να επικοινωνήσει με την αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ. Το αστυνομικό τμήμα δήλωσε ότι κανείς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να συζητήσει το περιστατικό.

Οι επικεφαλής της πόλης ανέφεραν στο Twitter ότι «η αστυνομία ανταποκρίνεται σε ένα περιστατικό στο κέντρο του Χάιλαντ Παρκ. Το Fourth Fest έχει ακυρωθεί. Παρακαλούμε αποφύγετε το κέντρο του Χάιλαντ Παρκ. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μόλις γίνουν διαθέσιμες».

Η πόλη ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι η παρέλαση θα περιελάμβανε άρματα, μπάντες, ομάδες καινοτομίας, κοινοτικές συμμετοχές και άλλη ειδική ψυχαγωγία. Μια παρέλαση παιδιών με ποδήλατα και κατοικίδια είχε επίσης προγραμματιστεί να ξεκινήσει 30 λεπτά πριν από την κύρια παρέλαση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

65% των Αμερικανών αναμένει χερσαία επίθεση στο Ιράν από τον Τραμπ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση Reuters/Ipsos, το 65% των Αμερικανών θεωρεί πιθανή επίθεση Τραμπ στο Ιράν, αλλά μόνο 7% τη στηρίζει. Η δημοτικότητα του Τραμπ παραμένει στο 40%, ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν αποστολή στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επένδυση στην Άμυνα για ασφάλεια, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Ο Νίκος Δένδιας, από την Αλεξανδρούπολη, υπογράμμισε τον ρόλο της καινοτομίας, της τεχνολογίας και των επενδύσεων στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και δήλωσε πως ζούμε σε εποχή αλλαγών με νέες απαιτήσεις.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πωλήσεις όπλων άνω των $16 δισ. σε χώρες του Κόλπου

Οι ΗΠΑ ενέκριναν πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων στα ΗΑΕ και το Κουβέιτ, επικαλούμενες επείγουσα ανάγκη λόγω της έντασης με το Ιράν. Η διαδικασία έγινε χωρίς έγκριση του Κογκρέσου, για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Παραλληλισμός Περλ Χάρμπορ και Ιράν μπροστά στην πρωθυπουργό Ιαπωνίας

Ο Τραμπ παρομοίασε τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με το Περλ Χάρμπορ, φέρνοντας σε αμηχανία την Ιαπωνίδα πρωθυπουργό. Υποστήριξε ότι δεν ενημέρωσε τους συμμάχους για να διατηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζήτησα από Νετανιάχου να μην επιτεθεί σε ιρανικά κοιτάσματα και συμφώνησε

Ο Τραμπ δήλωσε πως ζήτησε από τον Νετανιάχου να μην επιτεθεί σε ιρανικά ενεργειακά κοιτάσματα, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να συμφωνεί. Παράλληλα, τόνισε πως δεν θα στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράν.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να φέρει ειρήνη σε ΗΠΑ και Ιράν

Η Ιαπωνίδα πρωθυπουργός Σαναέ Τακαΐτσι καταδίκασε τις επιθέσεις του Ιράν, προειδοποίησε για πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και τόνισε στον Τραμπ ότι μόνο αυτός μπορεί να φέρει ειρήνη, προσθέτοντας πως επιδιώκει διάλογο με Τεχεράνη.