ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Βρετανία: Αποκαταστάθηκε σήμερα το μεσημέρι η οδική κυκλοφορία στο Ντόβερ

Ο περιφερειάρχης της περιοχής Ο-ντε-Φρανς στην Γαλλία, δέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση μίας ώρας μέχρι το ενισχυμένο προσωπικό να λάβει θέσεις, εκφράζοντας αμφιβολίες αν αυτή η καθυστέρηση ευθύνεται πραγματικά για το χάος που δημιουργήθηκε.

Αποκαταστάθηκε η οδική κυκλοφορία στο Ντόβερ, έπειτα από τις τεράστιες καθυστερήσεις των τελευταίων ημερών, τις οποίες οι βρετανικές αρχές απέδωσαν στην έλλειψη προσωπικού στα τελωνειακά φυλάκια των γαλλικών συνόρων. Μέχρι σήμερα, κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου της αναχώρησης των βρετανών τουριστών για διακοπές στην Ευρώπη, 72.000 επιβάτες πέρασαν από το λιμάνι του Ντόβερ, ένα από τα βασικά σημεία σύνδεσης με την ηπειρωτική Ευρώπη, μαζί με το τούνελ της Μάγχης. Την Παρασκευή, χιλιάδες ταξιδιώτες έμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στον δρόμο για το λιμάνι του Ντόβερ, γεγονός που οι βρετανικές αρχές απέδωσαν στην έλλειψη προσωπικού στα γαλλικά σύνορα.

Ο περιφερειάρχης της περιοχής Ο-ντε-Φρανς στην Γαλλία, ο Ζορζ-Φρανσουά Λεκλέρ, δέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση μίας ώρας μέχρι το ενισχυμένο προσωπικό να λάβει θέσεις, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες αν αυτή η καθυστέρηση ευθύνεται πραγματικά για το χάος που δημιουργήθηκε. «Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι επειδή οι ενισχύσεις από την γαλλική πλευρά έφθασαν με μία ώρα καθυστέρηση εκτροχιάσθηκε ολόκληρο το σύστημα;», είπε συμφωνώντας με λιμενικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Γαλλίας που δήλωσαν ότι η αναταραχή δεν οφείλεται παρά στο Brexit. Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά απάντησε στην βρετανίδα ομόλογό της και υποψήφια για την πρωθυπουργία Λιζ Τρας ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεδομένων των αυξημένων αναγκών τελωνειακού ελέγχου που προκύπτουν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπάρχει ανάγκη για την βελτίωση των εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Ντόβερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alieutiko
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντείνει τους ελέγχους σε ευρωπαϊκά αλιευτικά εντός των υδάτων της

Η Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία εκδίδει ελάχιστες άδειες, απείλησε ότι από την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, θα λάβει αντίμετρα, ενισχύοντας τους ελέγχους και απαγορεύοντας στα βρετανικά σκάφη να δένουν σε γαλλικά λιμάνια.
alieutiko
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία κατέσχεσε βρετανικό αλιευτικό, βαθαίνει η διαμάχη για την αλιεία

Το περιστατικό σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να μην υποχωρήσει στη διαμάχη για τα αλιευτικά δικαιώματα, αφότου ανακοίνωσε χθες πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Βρετανίας, εφόσον δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας διεκδικεί η Βρετανία

Νέα κόντρα Βρετανίας και ΕΕ στη μετά Brexit εποχή, με το Λονδίνο να κατηγορεί τις Βρυξέλλες πως δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της χώρας σε προγράμματα όπως το Horizon και το Copernicus.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικό δικαστήριο απαγόρευσε την επίκληση γαλλικού νόμου από την Airbus

Η Airbus δηλώνει ότι εμποδίζεται για την απευθείας παράδοση εγγράφων στην Qatar Airways από έναν νόμο του 1968, που απαγορεύει σε γαλλικές εταιρίες να παραδίδουν ευαίσθητες οικονομικές λεπτομέρειες σε ξένα δικαστήρια.
ΔΙΕΘΝΗ

Επιμένει ο Τζόνσον για αλλαγή νομοθεσίας στο εμπόριο με τη Β. Ιρλανδία

Η Βρετανία προγραμματίζει να σταματήσει μερικούς ελέγχους σε αγαθά που μεταφέρονται στη Β. Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αμφισβητεί τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς ο Τζόνσον συνεχίζει την πίεση για αλλαγές στη συμφωνία του Brexit.