ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον μιλώντας στην Downing Street.

Θρίαμβος του Μπ. Τζόνσον στις βρετανικές εκλογές

Συντριπτική νίκη των Συντηρητικών του Τζόνσον έναντι των Εργατικών του Κόρμπιν με 368 έδρες έναντι 191 δείχνει το exit poll. Άλμα της λίρας έναντι του δολαρίου κατά 2,2%

Θριαμβευτική νίκη στις βρετανικές εκλογές επιτυγχάνουν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον έναντι τον Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν. Σύμφωνα με το exit poll, οι Συντηρητικοί θα καταλάβουν 368 έδρες στο νέο κοινοβούλιο, ενώ οι Εργατικοί μόλις 191. Στο Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας αντιστοιχούν 55 έδρες και στο κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, 13.

Η λίρα έκανε άλμα έναντι του δολαρίου, κατά 2,2%, αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και απομακρύνει το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί η πολιτική του Τζ. Κόρμπιν, που, μεταξύ άλλων, είχε εξαγγείλει αυξήσεις φόρων και κρατικοποιήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο για τους Συντηρητικούς, όσον αφορά τον αριθμό των εδρών που καταλαμβάνουν, από το 1987, όταν ακόμη στα πράγματα ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ και δίνει στον Μπόρις Τζόνσον τη δυνατότητα να χειριστεί χωρίς αμφισβητήσεις τη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δύσκολη μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα, σε σχέση με το Παρίσι

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι περίπλοκες λόγω της εξέλιξης του γεωπολιτικού πλαισίου, την ώρα που το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον έχουν πιο τεταμένες σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία βρετανικής κυβέρνησης και Μπιλ Γκέιτς για πράσινες επενδύσεις

Ο Γκέιτς είπε πως θα εργαστεί από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα σχέδια που θα πρέπει να υποστηριχθούν και πως αναμένει ότι τουλάχιστον ένα από τα σχέδια θα είναι έτοιμο να αναπτυχθεί τα επόμενα 5 χρόνια.
ΔΙΕΘΝΗ

Στην κατασκευή εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας θα προχωρήσει η Βρετανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph» εκτιμάται ότι θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο για την κατασκευή του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Sizewell C, που προτείνει η EDF Energy.