ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Olaf Scholz, Germany, Germania
Φωτο: Shutterstock

Ο καγκελάριος της Γερμανίας στον Καναδά από την 21η ως την 23η Αυγούστου

Στη Στίβενβιλ, οι δύο ηγέτες αναμένεται να επισκεφθούν έκθεση εταιρειών του ενεργειακού τομέα που αξιοποιούν το υδρογόνο, πεδίο στο οποίο συνεργάζονται ο Καναδάς και η Γερμανία.

Στον Καναδά θα βρίσκεται  από την 21η ως την 23η Αυγούστου ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό όσον αφορά την υποστήριξη των δύο χωρών στην Ουκρανία, ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής μετάβασης, ανακοίνωσε η Οτάβα χθες Σάββατο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο καγκελάριος θα μεταβεί στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο, καθώς και στη Στίβενβιλ, στην επαρχία Νέα Γη και Λαμπραντόρ. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο Μόντρεαλ, οι δύο ηγέτες αναμένεται να αναφερθούν στην «αμέριστη υποστήριξή τους στην Ουκρανία» και τις παγκόσμιες συνέπειες της «παράνομης και αδικαιολόγητης εισβολής» της Ρωσίας, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του κ. Τριντό. Θα συζητήσουν επίσης τη συνεργασία τους με σκοπό «να προασπιστεί η ενεργειακή ασφάλεια και να επιταχυνθεί η παγκόσμια μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια», ιδίως με τη διασφάλιση «της πρόσβασης σε πόρους-κλειδιά όπως το καθαρό υδρογόνο και ορυκτά κρίσιμης σημασίας», καθώς και στην προσπάθεια αποτροπής της κλιματικής αλλαγής.

Στη Στίβενβιλ, οι δύο ηγέτες αναμένεται να επισκεφθούν έκθεση εταιρειών του ενεργειακού τομέα που αξιοποιούν το υδρογόνο, πεδίο στο οποίο συνεργάζονται ο Καναδάς και η Γερμανία στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να προωθήσουν πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Στο Τορόντο, ο κ. Τριντό αναμένεται να πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια καναδογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ. Θα συμμετάσχει επίσης την 23η Αυγούστου σε ψηφιακή σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη διεθνή πλατφόρμα για την Κριμαία, πρωτοβουλία της Ουκρανίας με σκοπό να κλιμακωθεί η διεθνής κινητοποίηση εναντίον της προσάρτησης της χερσονήσου από τη Ρωσία το 2014. Τον περασμένο μήνα, η Οτάβα αποφάσισε να επιστρέψει στη Γερμανία τουρμπίνες —αφού επισκευάστηκαν στον Καναδά— που προορίζονται για τον αγωγό αερίου Nord Stream, ώστε να αμβλυνθεί η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία, απόφαση που επέκρινε σε υψηλούς τόνους η κυβέρνηση στο Κίεβο. Οι κ.κ. Σόλτς και Τριντό συναντήθηκαν τον Ιούνιο κατ’ ιδίαν στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γερμανία. Η Γερμανία είναι η κυριότερη αγορά για τα εμπορεύματα που εξάγει ο Καναδάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο έκτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

energeia_ape
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της «δίκαιης» κατανομής κόστους για τις ΑΠΕ το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Η διαμάχη μεταξύ των βόρειων και των νότιων κρατιδίων έχει ενταθεί πρόσφατα, με τους κατοίκους των βόρειων να διαμαρτύρονται για τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή τους, παρά τη φθηνότερη παραγωγή αιολικής ενέργειας εκεί.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία συνεχίζει να διχάζεται για την πυρηνική ενέργεια

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ, με δηλώσεις του στην Bild am Sonntag, ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παραχωρήσει στην κρατιδιακή κυβέρνηση της Βαυαρίας την ευθύνη για τη λειτουργία πυρηνικού σταθμού, προκαλώντας αντιδράσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βαυαρία θέλει συνέχιση της λειτουργίας πυρηνικών εργοστασίων υπό ευθύνη της

Το κρατίδιο, όπου εδρεύουν ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες εξαγωγικές βιομηχανίες της Γερμανίας, αξιώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να τροποποιήσει τη νομοθεσία για την αποπυρηνικοποίηση.
fysiko aerio,
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στο 90,64% η πληρότητα των δεξαμενών αποθήκευσης φυσικού αερίου

Oι γερμανικές δεξαμενές είναι πλήρεις κατά 90,64%, 16 μονάδες περισσότερο από τον μέσο όρο των προηγούμενων πέντε ετών, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.