ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Olaf Scholz, Germany, Germania
Φωτο: Shutterstock

Ο καγκελάριος της Γερμανίας στον Καναδά από την 21η ως την 23η Αυγούστου

Στη Στίβενβιλ, οι δύο ηγέτες αναμένεται να επισκεφθούν έκθεση εταιρειών του ενεργειακού τομέα που αξιοποιούν το υδρογόνο, πεδίο στο οποίο συνεργάζονται ο Καναδάς και η Γερμανία.

Στον Καναδά θα βρίσκεται  από την 21η ως την 23η Αυγούστου ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό όσον αφορά την υποστήριξη των δύο χωρών στην Ουκρανία, ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής μετάβασης, ανακοίνωσε η Οτάβα χθες Σάββατο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο καγκελάριος θα μεταβεί στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο, καθώς και στη Στίβενβιλ, στην επαρχία Νέα Γη και Λαμπραντόρ. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο Μόντρεαλ, οι δύο ηγέτες αναμένεται να αναφερθούν στην «αμέριστη υποστήριξή τους στην Ουκρανία» και τις παγκόσμιες συνέπειες της «παράνομης και αδικαιολόγητης εισβολής» της Ρωσίας, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του κ. Τριντό. Θα συζητήσουν επίσης τη συνεργασία τους με σκοπό «να προασπιστεί η ενεργειακή ασφάλεια και να επιταχυνθεί η παγκόσμια μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια», ιδίως με τη διασφάλιση «της πρόσβασης σε πόρους-κλειδιά όπως το καθαρό υδρογόνο και ορυκτά κρίσιμης σημασίας», καθώς και στην προσπάθεια αποτροπής της κλιματικής αλλαγής.

Στη Στίβενβιλ, οι δύο ηγέτες αναμένεται να επισκεφθούν έκθεση εταιρειών του ενεργειακού τομέα που αξιοποιούν το υδρογόνο, πεδίο στο οποίο συνεργάζονται ο Καναδάς και η Γερμανία στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να προωθήσουν πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Στο Τορόντο, ο κ. Τριντό αναμένεται να πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια καναδογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ. Θα συμμετάσχει επίσης την 23η Αυγούστου σε ψηφιακή σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη διεθνή πλατφόρμα για την Κριμαία, πρωτοβουλία της Ουκρανίας με σκοπό να κλιμακωθεί η διεθνής κινητοποίηση εναντίον της προσάρτησης της χερσονήσου από τη Ρωσία το 2014. Τον περασμένο μήνα, η Οτάβα αποφάσισε να επιστρέψει στη Γερμανία τουρμπίνες —αφού επισκευάστηκαν στον Καναδά— που προορίζονται για τον αγωγό αερίου Nord Stream, ώστε να αμβλυνθεί η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία, απόφαση που επέκρινε σε υψηλούς τόνους η κυβέρνηση στο Κίεβο. Οι κ.κ. Σόλτς και Τριντό συναντήθηκαν τον Ιούνιο κατ’ ιδίαν στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γερμανία. Η Γερμανία είναι η κυριότερη αγορά για τα εμπορεύματα που εξάγει ο Καναδάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο έκτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Habeck, Germany, Germania
ΔΙΕΘΝΗ

Χάμπεκ: Οι ΗΠΑ πωλούν το φυσικό αέριο σε αστρονομικές τιμές

O υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε σε «ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των φιλικών», οι οποίες «επιτυγχάνουν αστρονομικές τιμές». Αυτό, τόνισε «προκαλεί προβλήματα για τα οποία πρέπει να συζητήσουμε».
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία μπροστά στην τέλεια καταιγίδα

Οι δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις, σε συνδυασμό με την ακρίβεια που είναι ήδη εδώ και με την άγνωστη έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, προκαλούν ανασφάλεια σε μια κοινωνία που είχε συνηθίσει να ζει με βεβαιότητες.
Fysiko Aerio, Evropi, Eyropi, Europe, Natural Gas
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Γερμανοί δεν μειώνουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, 14,5% πάνω από πέρσι

Την περασμένη εβδομάδα με σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες από την αντίστοιχη εβδομάδα των προηγούμενων ετών, η κατανάλωση έφθασε τις 483 GWh, κατά 14,5% πάνω από τη μέση τιμή των 422 GWh των ετών 2018-2021.
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνητική σύγκρουση στη Γερμανία για τα τέλη στο φυσικό αέριο

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ υπερασπίστηκε το μέτρο του έκτακτου τέλους στο φυσικό αέριο τονίζοντας πως έρχεται να στηρίξει τους εισαγωγείς ενέργειας απέναντι στην έκρηξη των τιμών στις αγορές.