ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Tesla-crash-Autopilot
Shutterstock

Στο μικροσκόπιο της αμερικανικής υπηρεσίας νέα σύγκρουση αυτοκινήτου Tesla

Όπως επισημαίνει η υπηρεσία ασφαλείας αυτοκινήτων, πιθανόν η σύγκρουση να συνδέεται με εμπλοκή στη χρήση του αυτόματου πιλότου. Πρόκειται για τη 12η σύγκρουση με αυτοκίνητο της Tesla.

Η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας αυτοκινήτων δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ξεκινήσει έρευνα μετά το 12ο τροχαίο με αυτοκίνητο Tesla Model 3 που συγκρούστηκε με ένα σταθμευμένο αστυνομικό αυτοκίνητο στο Κονέκτικατ το Σάββατο.

Η σύγκρουση μπορεί να συνδέεται με το προηγμένο σύστημα υποστήριξης του οδηγού αυτόματου πιλότου.

Η Εθνική Οδός Ασφάλειας Κυκλοφορίας θα προχωρήσει σε ένα ειδικό πρόγραμμα έρευνας για την σύγκρουση του Tesla Μοντέλο 3  που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Interstate 95 στο Norwalk, Κονέκτικατ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο αυτόματος πιλότος της Tesla συνδέεται με τουλάχιστον τρία θανατηφόρα τροχαία στις ΗΠΑ από το 2016.
Η ειδική ομάδα έρευνας του οργανισμού έλεγξε 12 ατυχήματα που αφορούσαν οχήματα Tesla όπου πίστευε ότι ο αυτόματος πιλότος έπαθε εμπλοκή κατά τη στιγμή του συμβάντος.

Μέχρι στιγμής ο οργανισμός έχει ολοκληρώσει δυο αναφορές με τα εξής συμπεράσματα: μια θανατηφόρα σύγκρουση το 2016 στη Φλώριδα στην οποία έφταιγε ο αυτόματος πιλότος και μια προηγούμενη σύγκρουση στην οποία αποκλείστηκε ο αυτόματος πιλότος ως παράγοντας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαίωσε ο Μάσκ ότι εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης

Στόχος του κακόβουλου λογισμικού ήταν να αποσπάσει στοιχεία από το δίκτυο και εν συνεχεία να απειλήσει την εταιρεία ζητώντας λύτρα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.