ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Tourismos, Turism, Pieria, Litohoro
Φωτο; Shutterstock

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους τουρίστες της Γερμανίας για την Πιερία

Για την Πιερία, τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι τα πολλά camping, οι όμορφες παραλίες, αλλά και η γειτνίαση με τον Όλυμπο. Πολλοί τουρίστες που την είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν επιθυμούν να ξαναέρθουν.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή της Πιερίας, ειδικά για μετακινήσεις με αυτοκινούμενα οχήματα, επέδειξαν οι επισκέπτες της θεματικής έκθεσης τουρισμού της «CΑRAVAN SALON 2022», που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την πανδημία επιλέγονται από όλο και περισσότερους τουρίστες της Ευρώπης τα ταξίδια σε μικρές ομάδες και οι μετακινήσεις με αυτοκινούμενα οχήματα. Από την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση και επενδύει στην συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, αφενός γιατί μπορεί να την ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τους οργανωμένους χώρους παραμονής των αυτοκινούμενων οχημάτων που διαθέτει στα camping της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως σε Χαλκιδική και Πιερία), αφετέρου επειδή η οδική προσέγγιση των συγκεκριμένων χώρων είναι σύγχρονη και ασφαλής.

Ειδικά για την Πιερία, τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι τα πολλά camping, οι όμορφες παραλίες, αλλά και η γειτνίαση με τον Όλυμπο. Στην έκθεση, άλλωστε, διαπιστώθηκε ότι πολλοί τουρίστες είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν την Πιερία και επιθυμούν να την επισκεφθούν ξανά. Παράλληλα, πολλοί τουρίστες, που είχαν επισκεφθεί παλιότερα οδικώς την Ελλάδα μέσω Ιταλίας, εξέφρασαν εντονότατο ενδιαφέρον για το Μουσείο της Βεργίνας και την ιστορία της περιοχής.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι επισκέπτες από την Ευρώπη και ειδικά τη Γερμανία, αποτελούν ένα διαφορετικό μοντέλο τουρισμού, γιατί επιλέγουν προορισμούς με χώρους Camping και κάνουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς τουρίστες που ταξιδεύουν αεροπορικώς και επιλέγουν καταλύματα.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι κάθε χρόνο παρατηρείται ολοένα αυξανόμενη προτίμηση των επισκεπτών από όλον τον κόσμο στα οργανωμένα και υψηλών προδιαγραφών Camping της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά της Πιερίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Neoi, Young, Tourismos, Taxidia
ΔΙΕΘΝΗ

Η έκρηξη του πληθωρισμού περιορίζει τις διακοπές των Γερμανών

Σύμφωνα με έρευνα της PricewaterhouseCoopers το 73% των Γερμανών δηλώνει ότι θα σκεφτόταν να περιορίσει τα αεροπορικά ταξίδια λόγω της αύξησης των τιμών. Αναγκαίες οι εκπτώσεις και προσφορές για να αυξηθεί η φετινή ζήτηση.
ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν συμφέρει να ανοίξουμε μόνο για Χριστούγεννα», λένε οι Γερμανοί ξενοδόχοι

Kύμα πτωχεύσεων σε ξενοδοχεία και εστιατόρια φοβούνται οι εκπρόσωποι του κλάδου στη Γερμανία. Δηλώνουν ότι δεν έχει νόημα να ανοίξουν για λίγες μέρες στις γιορτές και ζητούν άμεση οικονομική βοήθεια.
ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακά και το 2021 η τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο

Μεγάλο τμήμα του εκθεσιακού κέντρου του Βερολίνου στο οποίο φιλοξενείται κάθε χρόνο και η ΙΤΒ έχει ήδη από τον Μάιο μετατραπεί σε νοσοκομείο κορονοϊού, με την εγκατάσταση 500 κλινών με σύγχρονο εξοπλισμό για άτομα που θα νοσήσουν από την Covid-19.