ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Lufthansa: Το δημόσιο πούλησε το τελευταίο 20% των μετοχών που είχε

Το κρατικό ταμείο οικονομικής σταθερότητας (WSF), πώλησε τώρα το τελευταίο πακέτο μετοχών που του είχε απομείνει σε διεθνείς επενδυτές μετά από μία συμφωνία συνολικής μεταβίβασης των μετοχών για το ποσό των 455 εκ. ευρώ.

Η γερμανική κυβέρνηση πώλησε το τελευταίο ποσοστό 20% των μετοχών της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa που είχε αγοράσει την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη.

Το κρατικό ταμείο οικονομικής σταθερότητας (WSF), το οποίο διέσωσε την Lufthansa από την κατάρρευση στη διάρκεια της πανδημίας με ένα πακέτο οικονομικής διάσωσης 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, μείωσε σταδιακά τις μετοχές του στη Lufthansa κατά τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας ως στόχο την ολική απεμπλοκή του από τον Οκτώβριο του 2023.

Το ταμείο, πώλησε τώρα το τελευταίο πακέτο μετοχών που του είχε απομείνει σε διεθνείς επενδυτές μετά από μία συμφωνία συνολικής μεταβίβασης των μετοχών για το ποσό των 455 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε το ταμείο σε μία ανακοίνωσή του, το βράδυ της Τρίτης.

Το WSF κέρδισε 1,07 δισεκατομμύρια ευρώ από την πώληση των μετοχών, με το καθαρό κέρδος να φτάνει στα 760 εκατομμύρια ευρώ από την επένδυση.

«Το πακέτο της κυβερνητικής βοήθειας, επέτυχε στη διάσωση της επιχείρησης την περίοδο της κρίσης», ανέφερε το WSF.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa προκαλεί χάος

Η εταιρεία ενημερώνει το κοινό για το πρόβλημα και εξηγεί ότι η διαδικασία Check-in θα γίνεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητο για την απογείωση των αεροσκαφών.
eurowings
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα απεργία της Eurowings προκαλεί εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων

Αυτή είναι η δεύτερη απεργία των πιλότων της θυγατρικής της Lufthansa τις τελευταίες δυο εβδομάδες με το σωματείο πιλότων να κάνει λόγο για ανεπαρκή προσφορά εκ μέρους της αεροπορικής εταιρείας για τη συλλογική σύμβαση που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.