ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η ByteDance θα δώσει έως και 3 δισ. δολάρια για την επαναγορά μετοχών

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα υποβάλει την πρόταση στους μετόχους της στο τέλος του τρέχοντος μήνα και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την επαναγορά μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

Η ByteDance θα δαπανήσει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να επαναγοράσει μετοχές σε μια συμφωνία που αποτιμά την μη εισηγμένη εταιρεία TikTok σε περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με υπόμνημα της εταιρείας προς τους επενδυτές που είδε το Reuters την Παρασκευή.

Η άσκηση αποσκοπεί κυρίως στο να βοηθήσει ορισμένους από τους μετόχους της να βελτιώσουν τη θέση τους σε ρευστότητα, δήλωσε άτομο με άμεση γνώση του σχεδίου.

Η ByteDance είχε διερευνήσει τη διενέργεια αρχικής δημόσιας προσφοράς στο Χονγκ Κονγκ, ανέφεραν πηγές, αλλά η εταιρεία δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο ότι δεν είχε άμεσα σχέδια.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα υποβάλει την πρόταση, η οποία αποτιμά τις μετοχές της σε περίπου 176,9 δολάρια ανά τεμάχιο, στους μετόχους της στο τέλος του τρέχοντος μήνα και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την επαναγορά μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, δήλωσε το άτομο με άμεση γνώση.

Οι πρόσφατες συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά ιδιωτικών μετοχών αποτιμούν την εταιρεία στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια ή χαμηλότερα, ανέφερε μια άλλη πηγή.

Αυτό συγκρίνεται με αποτιμήσεις μεταξύ 300 και 400 δισ. δολαρίων που έλαβε στη δευτερογενή αγορά πέρυσι. Ακόμη και στα 300 δισ. δολάρια, είναι μία από τις πιο πολύτιμες ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο, σύμφωνα με την CB Insights.

Οι πηγές αρνήθηκαν να ταυτοποιηθούν καθώς οι πληροφορίες ήταν εμπιστευτικές.

Η βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη, μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται στους περιορισμούς του COVID, καθώς και η ρυθμιστική καταστολή του Πεκίνου στον τεχνολογικό τομέα έχουν περιορίσει τις προοπτικές κερδών για πολλές κινεζικές εταιρείες του διαδικτύου.

Η εταιρεία μείωσε τον περασμένο μήνα την τιμή των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών που χορηγούνται στους εργαζομένους κατά 20% από το σχέδιο του 2021.

Η αύξηση των εσόδων το 2021 επιβραδύνθηκε επίσης στο 70% σε σύγκριση με πάνω από 100% ένα χρόνο νωρίτερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπλοκάρει το TikTok και η Γαλλία από τα τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων

Κλιμακώνεται ο πόλεμος της ΕΕ κατά της κινεζικής εφαρμογής, με στόχο την διασφάλιση της κυβερνοασφάλειας. Η ιταλική αρχή ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του TikTok, με την υποψία ότι δεν εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες ελέγχου.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις αναίτιες επιθέσεις στο TikTok

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και άλλες αμερικανικές εφημερίδες, ο Λευκός Οίκος έχει θέσει τελεσίγραφο στην εφαρμογή πως αν το TikTok παραμείνει στην ιδιοκτησία της κινεζικής ByteDance, θα απαγορευθεί στις ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία πως η εφαρμογή Tik Tok απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Ο διευθυντής του FBI μιλώντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας επισήμανε ότι η κινεζική κυβέρνηση ενδεχομένως να χρησιμοποιεί τη διάσημη εφαρμογή ώστε να διχάσει τους Αμερικανούς πολίτες σχετικά με την Ταϊβάν και άλλα ζητήματα.