ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Nikos Anastasiadis
Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Ν. Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Κύπρου και ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη, αναμένεται επίσης να έχουν συναντήσεις με άλλους ηγέτες και αξιωματούχους κρατών και κυβερνήσεων.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ερχόμενη εβδομάδα για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, ενώ θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Το Κυπριακό, οι πρωτοβουλίες του κου Αναστασιάδη για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η έλλειψη βούλησης από την άλλη πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καθώς και θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι περιφερειακές εξελίξεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κ. Αναστασιάδη, τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα βρίσκεται στο Λονδίνο, στο Αβαείο του Ουέστμίνστερ, για να παρευρεθεί στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', μαζί με δεκάδες ξένους ηγέτες και αρχηγούς κρατών. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη.

Από το Λονδίνο, ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την 77η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών η οποία αρχίζει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Αναστασιάδης θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, ώρα Κύπρου. Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Ν. Αναστασιάδης θα συναντηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στις 19:15 το απόγευμα ώρα Κύπρου, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.  Ο κ. Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη, αναμένεται επίσης να έχουν συναντήσεις με άλλους ηγέτες και αξιωματούχους κρατών και κυβερνήσεων. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τους μόνιμους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης θα συναντηθεί με οργανώσεις της Ομογένειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε Τουρκία από τον ΟΗΕ για Κύπρο ζητούν Αμερικανοί γερουσιαστές

Σε επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ οι γερουσιαστές τονίζουν ότι «η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών δεν θα περιοριστεί στη ρητορική εάν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βαρώσια συνεχίσουν να παραβιάζονται».
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια η ΕΕ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζ. Μπορέλ, δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
united, nations, OHE, UN
ΔΙΕΘΝΗ

OHE: Kαταδίκασε τις «μονομερείς ενέργειες» Ερντογάν για το Κυπριακό

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει την ανακοίνωση που έκαναν στην Κύπρο ο Τούρκος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σχετικά με το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Υποψήφια πρέσβης ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Στηρίζουμε ομοσπονδιακή λύση στο κυπριακό

Η κ. Τόμας-Γκρίνφιλντ διατύπωσε τη πάγια αμερικανική θέση για το Κυπριακό και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να συνδράμει στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη σύγκληση μιας άτυπης συνάντησης 5 + 1 το συντομότερο δυνατό.