ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Uniper_ Germany
Φωτο: Shutterstock

Η Γερμανία θα αγοράσει το μερίδιο της Fortum στην Uniper για 8 δισ. ευρώ

Η Fortum, η οποία κατέχει το 78% των μετοχών της Uniper, δήλωσε ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει την «επιστροφή της χρηματοδότησης που χορήγησε η Fortum στην Uniper».

Η Γερμανία πρόκειται να αγοράσει το μερίδιο της Fortum στην Uniper και να εισφέρει επιπλέον 8 δισεκατομμύρια ευρώ (8 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πλαίσιο της εθνικοποίησης του εισαγωγέα φυσικού αερίου, επιβεβαίωσε η Uniper την Τρίτη.

Η εισφορά κεφαλαίου, όπως αναφέρει το Reuters, η οποία θα προέλθει μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα υπογράψει μόνο η κυβέρνηση της Γερμανίας, θα ανεβάσει το συνολικό πακέτο δανείων και ιδίων κεφαλαίων που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής για τη σταθεροποίηση της Uniper σε τουλάχιστον 29 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η τελική συμφωνία δεν έχει ακόμη συναφθεί, δήλωσε η Uniper.

Η Fortum, η οποία κατέχει το 78% των μετοχών της Uniper, δήλωσε ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει την «επιστροφή της χρηματοδότησης που χορήγησε η Fortum στην Uniper», την οποία ο φινλανδικός όμιλος έχει αποτιμήσει σε 8 δισ. ευρώ.

Μια σταθερή συμφωνία της εθνικοποίησης της Uniper, η οποία έχει πληγεί από την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και τη διακοπή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου, θα αποκαλυφθεί την Τετάρτη, δήλωσαν πηγές.

Οι μετοχές της Uniper σημείωσαν άνοδο κατά 1,7%.

«Χρειαζόμαστε το κράτος ως κύριο μέτοχο προκειμένου να επιβιώσουμε από την κρίση του φυσικού αερίου και να κυριαρχήσουμε στην ενεργειακή μετάβαση μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής του εργοστασιακού συμβουλίου της Uniper Harald Seegatz στην Rheinische Post.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικά πυρά κατά του γερμανικού πακέτου των 200 δισ. για το φυσικό αέριο

«Το ζήτημα που τίθεται αφορά το τεράστιο μέγεθος αυτού του προγράμματος στήριξης που μπορεί να αποδυναμώσει οικονομίες που διαθέτουν μικρότερο δημοσιονομικό χώρο από τον δικό μας», δήλωσε σύμβουλος του προέδρου της Γαλλίας.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση της Γερμανίας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η στάση της Γερμανίας που κατηγορείται ότι παίζει το δικό της παιχνίδι με το πακέτο στήριξης των 200 δισ. ευρώ. Πιέσεις να δεχθεί σχήμα οικονομικής αλληλεγγύης.
Ch. Lidner, Germany, Germania
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ανάλογο με το μέγεθος της οικονομίας το μέτρο του πλαφόν στο αέριο

«Αν το μετρήσουμε σε σχέση με το μέγεθος της γερμανικής οικονομίας και τη διάρκεια ισχύος έως το 2024, θα δούμε ότι το μέτρο είναι αναλογικό. Αντιστοιχεί σε αυτά που έχουν αποφασίσει άλλες χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.
Fysiko Aerio, Evropi, Eyropi, Europe, Natural Gas
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Γερμανοί δεν μειώνουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, 14,5% πάνω από πέρσι

Την περασμένη εβδομάδα με σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες από την αντίστοιχη εβδομάδα των προηγούμενων ετών, η κατανάλωση έφθασε τις 483 GWh, κατά 14,5% πάνω από τη μέση τιμή των 422 GWh των ετών 2018-2021.
Fysiko Aerio, Nord Stream, Natural Gas
ΔΙΕΘΝΗ

Nord Stream: Φόβους για σαμποτάζ εκφράζουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Γερμανία και Δανία υποστηρίζουν ότι οι διαρροές φυσικού αερίου στη Βαλτική είναι «περίεργες» και υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχουν υπάρξει δολιοφθορές. Ανάλογες απόψεις, πάντως, εκφράζει και η Ρωσία.