ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shuuterstock

Γ. Μπιλιράκης: Το «EastMed Act» ενισχύει τη συνεργασία των ΗΠΑ με αξιόπιστους συμμάχους της Δύσης

Ο συμπρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο, Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο των ΗΠΑ «EastMed Act» θα «αναχαιτίσει τη ρωσική, ιρανική και τουρκική επιρροή ανατολική Μεσόγειο».

Την ικανοποίηση του για την ενσωμάτωση του νομοσχεδίου «EastMed Act» στον γενικό προϋπολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης εκφράζει ο συμπρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο, Γκας Μπιλιράκης.

Τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο προωθεί τα στρατηγικά συμφέροντας της Ουάσιγκτον στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής σημειώνει ότι το «EastMed Act» ενισχύει τη συνεργασία των ΗΠΑ «με τους αξιόπιστους συμμάχους της Δύσης με στόχο την αναχαίτιση της ρωσικής, ιρανικής και τουρκικής κακοήθους επιρροής στη περιοχή».

«Σε μια όλο και πιο άστατη περιοχή και με την Τουρκία να απομακρύνεται αποφασιστικά από τη Δύση, η εταιρική σχέση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. Η ενεργειακή διπλωματία της Αμερικής, οι στρατηγικές της για την ασφάλεια και την αντιτρομοκρατία και οι προσπάθειες ενάντια στη ρωσική, ιρανική και τουρκική κακοήθη επιρροή θα ενισχυθούν μέσα από αυτή τη συνεργασία», αναφέρει ο κ. Μπιλιράκης στην ανακοίνωσή του.

Συνεχίζοντας, ο ελληνικής καταγωγής, βουλευτής υπενθυμίζει τον ευρύ χαρακτήρα του νομοσχεδίου, τονίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία που χαίρει ισχυρής διακομματικής στήριξης και στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου.

Σημειώνεται ότι το «EastMed Act» είναι ένα περιεκτικό νομοσχέδιο που προβλέπει ριζική αναμόρφωση της αμερικανικής στρατηγικής στην ανατολική Μεσόγειο, τοποθετώντας την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να αναγνωριστούν οι νέες πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή, προκειμένου να προσαρμοστεί καταλλήλως η αμερικανική εξωτερική πολιτική.

«Περιμένω τον πρόεδρο Τραμπ να υπογράψει τη νομοθετική πράξη (προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης) αυτή την εβδομάδα. Προστατεύουμε τα αμερικανικά συμφέροντα, τις αξίες και τους συμμάχους μας στην περιοχή», καταλήγει ο κ. Μπιλιράκης στη ανακοίνωση του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση σε ΗΠΑ για αντίποινα - 116 νεκροί σε διαδηλώσεις

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο Τραμπ τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν τους διαδηλωτές στο Ιράν.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απειλεί τις ΗΠΑ, 116 καταγεγραμένοι νεκροί στις διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε τον Τραμπ ότι παρέμβαση των ΗΠΑ θα φέρει αντίποινα κατά Ισραήλ και αμερικανικών βάσεων. 116 νεκροί στις διαδηλώσεις, η πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει κομμένη.
Κτήριο Υπουργείου ΕξωτερικώνΚτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί Αμερικανούς να φύγουν άμεσα

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω αστάθειας, μετά τη σύλληψη του Μαδούρο. Ο ίδιος δήλωσε «είμαστε μαχητές», ενώ παραμένει υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλώσεις κατά της ICE στις ΗΠΑ μετά το θάνατο της Ρενέ Γκουντ

Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Μινεάπολη, αψηφώντας το ψύχος, καταγγέλλοντας τον θανάσιμο πυροβολισμό της Ρενέ Νικόλ Γκουντ από πράκτορα της ICE, εν μέσω εκατοντάδων διαδηλώσεων στις ΗΠΑ για το περιστατικό.