ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Πωλήσεις ρεκόρ το 2022 ανακοίνωσε η βιομηχανία όπλων Καλάσνικοφ

Οι πωλήσεις των αυτομάτων τουφεκιών εφόδου της αυξήθηκαν κατά 40% φέτος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βιομηχανίας Άλαν Λουσνίκοφ, που δεν έδωσε ωστόσο ακριβή αριθμό πωλήσεων.

Η βιομηχανία παραγωγής όπλων Καλάσνικοφ έχει καταγράψει ήδη φέτος τις μεγαλύτερες πωλήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς τα τουφέκια εφόδου της αγοράζονται με ρυθμό «ρεκόρ», έπειτα από επτά μήνες πολέμου στην Ουκρανία.

Οι πωλήσεις των αυτομάτων τουφεκιών εφόδου της αυξήθηκαν κατά 40% φέτος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βιομηχανίας Άλαν Λουσνίκοφ χθες Πέμπτη από την πόλη Ιζέφσκ. Δεν έδωσε απόλυτο αριθμό των πωλήσεων του πιο διαδομένου τουφεκιού εφόδου στην υφήλιο.

Προτεραιότητα είναι οι προμήθειες στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισήμανε ο κ. Λουσνίκοφ. «Το να εγγυόμαστε την αμυντική ικανότητα της χώρας, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες, είναι το καθήκον στην εκτέλεση του οποίου επικεντρώνονται όλα τα τμήματα της εταιρείας ανεξαίρετα», είπε.

Πέρα από τις πωλήσεις εντός Ρωσίας, καταγράφεται επίσης αύξηση των εξαγωγών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής κατασκευάστριας όπλων. Ήδη τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις στο εξωτερικό ξεπέρασαν αυτές που καταγράφηκαν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά, διαβεβαίωσε.

«Οι παραγωγικές δυνατότητες μας αξιοποιούνται πολύ εντατικά φέτος», σύμφωνα με τον κ. Λουσνίκοφ. Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας παραλαμβάνουν φέτος 70.000 τουφέκια AK-103.

Κατά τη δημόσια εταιρεία εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, πλέον εξάγονται πάνω από 100.000 τουφέκια Καλάσνικοφ διαφόρων τύπων σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Εξάλλου το «Αβτομάτ Καλάσνικοφ», το πιο διαδεδομένο τουφέκι εφόδου στον πλανήτη, συχνά αντιγράφεται χωρίς άδεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες Ουκρανών και Αμερικανών στο Μαϊάμι, σύμφωνα με πηγές

Ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στο Μαϊάμι για συνομιλίες με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters και δηλώσεις του προέδρου Ζελένσκι.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό διυλυστήριο στην Ουχτά

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε το διυλιστήριο πετρελαίου στην Ουχτά, ιδιοκτησίας Lukoil, 1.900 χλμ. από τα σύνορα. Ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι ουκρανικές απαντήσεις στις ρωσικές επιθέσεις είναι ακριβείς και αποτελεσματικές.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτυπά τρεις ρωσικές εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νυχτερινές επιθέσεις σε τρεις ρωσικές εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων, μεταξύ των οποίων εργοστάσια στη Τβερ και Νίζνι Νόβγκοροντ, με στόχο να περιορίσει την πρόσβαση της Ρωσίας σε πυραυλικά υλικά.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν προσφέρει βοήθεια για τον τερματισμό της κρίσης με το Ιράν

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει για τη διευθέτηση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, σε συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο Πεζεσκιάν πριν από περιφερειακή σύνοδο, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Ιράν για τερματισμό της σύγκρουσης.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και τραυματίες σε Μπέλγκοροντ και Ζαπορίζια, επιθέσεις με drone

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες, μεταξύ τους ένα παιδί, από ουκρανικό χτύπημα στο Μπέλγκοροντ. Εννέα τραυματίες από επίθεση drones στην Καλούγκα και φωτιά σε εργοστάσιο στο Τβερ έπειτα από ουκρανικά drones, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Καθεδρικός ναός Αγίου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση των ταξιδιών Κινέζων τουριστών προς τη Ρωσία

Κατά τη φετινή Εθνική Ημέρα της Κίνας, οι Κινέζοι τουρίστες κατέκλυσαν τη Μόσχα, με πολλούς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους. Το α' εξάμηνο του 2026 οι Κινέζοι αποτέλεσαν πάνω από το 50% των τουριστών στη Ρωσία.