ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Φώτο: Shutterstock

Β. Ζελένσκι: Τελικά πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος μιλώντας για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δήλωσε πεπεισμένος ότι «έχει καλή και τώρα ακόμη καλύτερη γνώση του θέματος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του».

«Τελικά, πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στον αγώνα της χώρας του εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας και επαίνεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τον γερμανικό λαό για τη στάση τους.

«Πάντα βαθμολογούσα τη Γερμανία πολύ θετικά, επειδή ένοιωθα την υποστήριξη της κοινωνίας από την αρχή. Από την αρχή αυτής της παράνομης κατοχής. Ουσιαστικά, η κοινωνία μας έχει υποστηρίξει ομόφωνα», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF και, μιλώντας για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δήλωσε πεπεισμένος ότι «έχει καλή και τώρα ακόμη καλύτερη γνώση του θέματος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του». Ο Όλαφ Σολτς «ήταν ειδικός στα οικονομικά, στα τραπεζικά θέματα, στην πολιτική. Ένας πόλεμος όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Στο τέλος ο καγκελάριος διαπίστωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος άλλα λέει και άλλα κάνει, ότι δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί και ότι η Ουκρανία έχει απόλυτο δίκιο. Χτυπούσαμε για καιρό τις γερμανικές πόρτες και τα παράθυρα μέχρι να ακουστούμε», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η σχέση του με τον κ. Σολτς έχει αλλάξει αμοιβαία και ότι θα ήθελε να συνεχιστεί αυτή η θετική τάση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Ράιχε
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κατερίνα Ράιχε στο Κίεβο για αποκατάσταση ενεργειακών υποδομών

Η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Κατερίνα Ράιχε, επισκέφθηκε το Κίεβο για να ενισχύσει τη βοήθεια της Γερμανίας στην αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών και τη συνεργασία στον αμυντικό τομέα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν την πρόταση Τραμπ για εκεχειρία στην Ουκρανία

Ηγέτες χωρών της ΕΕ και η Ουκρανία εξέδωσαν κοινή δήλωση, στηρίζοντας το αίτημα Τραμπ για άμεση κατάπαυση πυρός στη γραμμή των μαχών. Τραμπ και Πούτιν θα συναντηθούν σύντομα στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός ΥΠΕΞ Βάντεφουλ στην Τουρκία: Στο επίκεντρο Μέση Ανατολή, Ουκρανία, ΕΕ

Η Τουρκία χαρακτηρίζεται «εταίρος-κλειδί» για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το γερμανικό ΥΠΕΞ, πριν την επίσκεψη Βάντεφουλ στην Άγκυρα. Συζητήσεις για Γάζα, Συρία, Ουκρανία και ΕΕ-Τουρκία θα βρεθούν στο επίκεντρο.
Φρίντριχ Μερτζ
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ιστορική μέρα για τη Μ. Ανατολή – Κάλεσμα σε Τραμπ για Ουκρανία

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς χαρακτήρισε τη μέρα ιστορική για τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο, εξέφρασε ελπίδα για ειρήνη και στήριξη στο Ισραήλ, ενώ ζήτησε από τον Τραμπ να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Ε3: Ανακοίνωση για Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία από Βρετανία

Με κοινή ανακοίνωση, οι ηγέτες Ην. Βασιλείου, Γαλλίας και Γερμανίας στηρίζουν άμεση εφαρμογή διεθνών συμφωνιών, αυστηρότερη στάση έναντι της Ρωσίας και χαιρετίζουν τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνικό δικαστήριο διέταξε την κράτηση Ουκρανού για το Nord Stream

Πολωνικό δικαστήριο διέταξε την κράτηση του Ουκρανού δύτη που συνδέεται με τις εκρήξεις στον Nord Stream έως την απόφαση για ενδεχόμενη έκδοσή του στη Γερμανία. Συνελήφθη κοντά στη Βαρσοβία και θα παραμείνει υπό κράτηση για επτά ημέρες.