ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ισπανία: Οι οδηγοί φορτηγών ξεκινούν νέα επ' αόριστον απεργία

Η Πλατφόρμα για την Υπεράσπιση των Μεταφορών προκήρυξε σήμερα μια ακόμα απεργία επ’ αόριστον, ζητώντας αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν τις οδικές μεταφορές.

Ανεπίσημο συνδικάτο οδηγών φορτηγών στην Ισπανία, των οποίων οι κινητοποιήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να παραλύσει η χώρα νωρίτερα φέτος, ξεκίνησε νέα απεργία νωρίς σήμερα με αίτημα αλλαγές στους κανόνες για τις οδικές εμπορικές μεταφορές και κατά του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης.

Η Πλατφόρμα για την Υπεράσπιση των Μεταφορών προκήρυξε σήμερα μια ακόμα απεργία επ’ αόριστον, ζητώντας αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν τις οδικές μεταφορές προκειμένου να προστατευθούν τα περιθώρια κέρδους τους και να κρατηθούν χαμηλά τα κόστη. Το ανεπίσημο συνδικάτο των οδηγών ξεκίνησε απεργία ενός μήνα τον Μάρτιο που παρέλυσε τις εφοδιαστικές αλυσίδες της Ισπανίας.

Σύμφωνα με αναφορές σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση σε κρίσιμα κέντρα της εφοδιαστικής αλυσίδας στο λιμάνι της Βαρκελώνης και τις αγορές χονδρικής πώλησης τροφίμων στη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εξελισσόταν ομαλά σήμερα το πρωί.

Οδηγοί φορτηγών σχεδιάζουν διαδήλωση στο κέντρο της Μαδρίτης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται μία ημέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση κατά της πολιτικής δημόσιας υγείας στην περιοχή της Μαδρίτης και 11 ημέρες ύστερα από τη γενική διαδήλωση κατά του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης που προκήρυξαν τα βασικά συνδικάτα της χώρας.

Η απεργία των οδηγών φορτηγών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο προκάλεσαν ελλείψεις τροφίμων, άλμα στον πληθωρισμό και έπληξαν την οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παρέλυσαν οι σιδηρόδρομοι από την απεργία των εργαζομένων στη Βρετανία

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους πραγματοποιούν νέα απεργία με αίτημα αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας, την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διάφορων κλάδων στη Βρετανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Κύμα απεργιών σαρώνει τη Βρετανία προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα

Η μαζική κινητοποίηση σε όλη τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία, να ανασταλούν τα περισσότερα δρομολόγια τρένων, ενώ ο στρατός τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να βοηθήσει με τους ελέγχους στα σύνορα, εάν χρειαστεί.