ΓΔ: 920.11 -0.25% Τζίρος: 4.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:09:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Πρόγραμμα πρόσληψης 20.000 νέων υπαλλήλων ανακοίνωσε η Lufthansa

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο γερμανικός αερομεταφορέας ζητούνται «τεχνικοί, ειδικοί στην πληροφορική, δικηγόροι, πιλότοι και προσωπικό καμπίνας».

Η αεροπορική εταιρία Lufthansa ξεκίνησε σήμερα εκστρατεία για να ‘στρατολογήσει’ 20.000 υπαλλήλους στην Ευρώπη, εν μέσω ισχυρής ανάκαμψης της αεροπορικής κίνησης και έλλειψης εργατικού δυναμικού στον κλάδο.

Η Lufthansa «προσλαμβάνει 20.000 νέους συνεργάτες» σε «45 επαγγέλματα» στις βάσεις της εταιρίας στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Βέλγιο, όπως ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωση. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, ειδικότερα ζητούνται «τεχνικοί, ειδικοί στην πληροφορική, δικηγόροι, πιλότοι και προσωπικό καμπίνας».

Ένα «μέρος» των θέσεων εργασίας που προσφέρονται αφορά τη δημιουργία των θέσεων αυτών, με τις υπόλοιπες να είναι αντικατάσταση υπαλλήλων «που έχουν αποχωρήσει», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ομίλου.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το φθινόπωρο, η Lufthansa είχε 108.000 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου και ήθελε να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε περίπου 115.000 στα τέλη του 2023 --λιγότερους από τους 138.000 εργαζομένους που αριθμούσε ο όμιλος στα τέλη του 2019, πριν από το σοκ της Covid-19.

Για να γίνουν οι προσλήψεις αυτές, η εταιρία θα ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης «στον Τύπο, το ραδιόφωνο και το Διαδίκτυο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» για να προσελκύσει υποψήφιους. Όπως το σύνολο της βιομηχανίας, η Lufthansa αντιμετωπίζει έλλειψη εργατικού δυναμικού, καθώς πολλοί εργαζόμενοι εγκατέλειψαν οριστικά τον κλάδο μετά την πανδημία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurowings
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα απεργία της Eurowings προκαλεί εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων

Αυτή είναι η δεύτερη απεργία των πιλότων της θυγατρικής της Lufthansa τις τελευταίες δυο εβδομάδες με το σωματείο πιλότων να κάνει λόγο για ανεπαρκή προσφορά εκ μέρους της αεροπορικής εταιρείας για τη συλλογική σύμβαση που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.
ΔΙΕΘΝΗ

Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες από τις νέες απεργίες στη Lufthansa

Tο Συνδικάτο Πιλότων Cockpit αξιώνει αύξηση 5,5% των μισθών φέτος και αυτόματη αντιστάθμιση πληθωρισμού έπειτα από αυτό, σημειώνοντας πως η γερμανική εταιρεία δεν προσπαθεί αρκετά για άρση του αδιεξόδου.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες αρρυθμίες στα διεθνή αεροδρόμια, η Lufhtansa ακυρώνει 2.000 πτήσεις

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία αναφέρει πως για τις ακυρώσεις των πτήσεων ευθύνονται οι απεργίες του προσωπικού για την ασφάλεια των πτήσεων, τα καιρικά φαινόμενα και η αύξηση των μολύνσεων από κορονοϊό.
ΔΙΕΘΝΗ

Lufthansa: Συγγνώμη Στους επιβάτες της για την ταλαιπωρία στις πτήσεις

Ο επικεφαλής του γερμανικού αερομεταφορέα, Κ. Σπορ, με ηλεκτρονική του επιστολή τονίζει ότι η Lufthansa θα πράξει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» για να μην υπάρξουν νέα φαινόμενα καθυστερήσεων.
ΔΙΕΘΝΗ

Luftansa: Μέχρι τον χειμώνα θα παραμείνουν τα προβλήματα στις πτήσεις

Ο επικεφαλής της Lufhtansa επισημαίνει πως το επόμενο καλοκαίρι η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα επαναφέρει σε κυκλοφορία το Airbus A380 ενώ στην επόμενη τριετία θα ενισχύσει τον στόλο της με περισσότερα από 110 αεροσκάφη.