ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alonissos-Tourism
Φωτο: Shutterstock

Nέα ευρωπαϊκή ατζέντα για τον τουρισμό έως το 2030, οι στόχοι

Η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τον Τουρισμό του 2030 τονίζει την ανάγκη να προστατευθεί ο τουριστικός τομέας και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί ένα όραμα για το μέλλον.

Tο Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε συμπεράσματα που καθορίζουν μια Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τον Τουρισμό 2030, η οποία περιλαμβάνει ένα πολυετές σχέδιο εργασίας της ΕΕ για να βοηθήσει τα κράτη μέλη, τις δημόσιες αρχές, την Επιτροπή και τους ενδιαφερόμενους φορείς να κάνουν τον τουριστικό τομέα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο, ανθεκτικό και ψηφιοποιημένο.

Η ΕΕ είναι κορυφαίος προορισμός τόσο για τους διεθνείς επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της. Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 είχε ιδιαίτερα καταστροφικές επιπτώσεις στο τουριστικό οικοσύστημα και οδήγησε σε σημαντικές απώλειες εισοδήματος και θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη: περίπου 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα της ΕΕ επηρεάστηκαν από την πανδημία το 2020.

Αν και ο τομέας άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει επηρεάσει αρνητικά την παροχή και την οικονομική προσιτότητα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών φιλοξενίας, τόσο για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας, ο υψηλός πληθωρισμός και το κόστος των καυσίμων καθιστούν επίσης πιο ακριβά τα ταξίδια.

Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τον Τουρισμό 2030 τονίζει την ανάγκη να προστατευθεί ο τουριστικός τομέας και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί ένα όραμα για το μέλλον ώστε ο εν λόγω τομέας να επωφεληθεί από την προθυμία πολλών Ευρωπαίων να αλλάξουν τις ταξιδιωτικές και τις τουριστικές τους συνήθειες, ώστε να γίνει πιο βιώσιμος και υπεύθυνος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily_tourism_covid
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορική συμφωνία στην ΕΕ για τουρισμό με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Υιοθετήθηκε έγγραφο από τα 27 κράτη μέλη για τα πιστοποιητικά. Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα πρόωρα σε τουρίστες, χωρίς καραντίνα επτά ημέρων, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει τεστ PCR.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Ευπρόσδεκτη αλλά «λίγη» η πρόταση της Κομισιόν λένε Ευρωπαίοι τουριστικοί πράκτορες

Η ECTAA χαιρετίζει θερμά το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Επιτροπή αναγνωρίζει την ανάγκη για καλύτερη προστασία των καταναλωτών από τυχόν πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών.