ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Alonissos-Tourism
Φωτο: Shutterstock

Nέα ευρωπαϊκή ατζέντα για τον τουρισμό έως το 2030, οι στόχοι

Η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τον Τουρισμό του 2030 τονίζει την ανάγκη να προστατευθεί ο τουριστικός τομέας και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί ένα όραμα για το μέλλον.

Tο Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε συμπεράσματα που καθορίζουν μια Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τον Τουρισμό 2030, η οποία περιλαμβάνει ένα πολυετές σχέδιο εργασίας της ΕΕ για να βοηθήσει τα κράτη μέλη, τις δημόσιες αρχές, την Επιτροπή και τους ενδιαφερόμενους φορείς να κάνουν τον τουριστικό τομέα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο, ανθεκτικό και ψηφιοποιημένο.

Η ΕΕ είναι κορυφαίος προορισμός τόσο για τους διεθνείς επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της. Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 είχε ιδιαίτερα καταστροφικές επιπτώσεις στο τουριστικό οικοσύστημα και οδήγησε σε σημαντικές απώλειες εισοδήματος και θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη: περίπου 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα της ΕΕ επηρεάστηκαν από την πανδημία το 2020.

Αν και ο τομέας άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει επηρεάσει αρνητικά την παροχή και την οικονομική προσιτότητα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών φιλοξενίας, τόσο για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας, ο υψηλός πληθωρισμός και το κόστος των καυσίμων καθιστούν επίσης πιο ακριβά τα ταξίδια.

Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τον Τουρισμό 2030 τονίζει την ανάγκη να προστατευθεί ο τουριστικός τομέας και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί ένα όραμα για το μέλλον ώστε ο εν λόγω τομέας να επωφεληθεί από την προθυμία πολλών Ευρωπαίων να αλλάξουν τις ταξιδιωτικές και τις τουριστικές τους συνήθειες, ώστε να γίνει πιο βιώσιμος και υπεύθυνος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Βαρύ οικονομικό πλήγμα για ΕΕ από κρίση στη Μέση Ανατολή

Ο επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Απόστολος Τζιτζικώστας, προειδοποίησε για το αυξανόμενο οικονομικό κόστος της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ενώ παρουσίασε τη στρατηγική της ΕΕ για άμυνα και μεταφορές.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: 1,7 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια για τον φράχτη του Έβρου

Την Ημέρα της Ευρώπης επισκέφθηκε τον Έβρο ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, επιθεωρώντας τον φράχτη και τονίζοντας τη σημασία προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων. Συνάντησε μαθητές και το δήμαρχο.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η Ευρώπη πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα

Ο Β. Κικίλιας ζήτησε άμεση ευρωπαϊκή δράση λόγω της κρίσης, τονίζοντας ότι τα εθνικά budget δεν επαρκούν για πολεμικές συνθήκες. Επεσήμανε τις επιπτώσεις στην οικονομία και υπενθύμισε μέτρα στήριξης για ακτοπλοΐα και τουρισμό.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τζιτζικώστας στην Αλεξανδρούπολη για την Ημέρα της Ευρώπης

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, βρίσκεται στη Θράκη για σειρά εκδηλώσεων της ΕΕ στην Αλεξανδρούπολη για την Ημέρα της Ευρώπης, με επισκέψεις σε τοπικά έργα και συναντήσεις με νέους και φορείς.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτιμος διδάκτορας ΔΠΘ ο Τζιτζικώστας – Για αναπτυξιακό ρόλο της Θράκης

Ο Επίτροπος Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Θράκη πρέπει να αποτελέσει αναπτυξιακό πνεύμονα και όχι απλώς γεωπολιτική ασπίδα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της περιοχής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενόψει της Ημέρας της Ευρώπης.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ: Δεν χρειάζονται ακόμη μέτρα στήριξης για τον τουρισμό λόγω Ιράν

Η ΕΕ αναμένεται να πει στις αεροπορικές ότι ο πόλεμος Ιράν-ΗΠΑ/Ισραήλ δεν δικαιολογεί ακόμα έκτακτα μέτρα όπως αποζημιώσεις για ακυρωμένες πτήσεις, αν και το κόστος καυσίμων έχει αυξηθεί 84%. Πιθανές ελλείψεις αναμένονται.