ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Donohoe, Eurogroup
Πηγή: consilium.europa.eu

Ο Πασκάλ Ντόναχιου επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup

Η επανεκλογή του Ντόναχιου, για μια θητεία 2,5 ετών στην προεδρία του Eurogroup έγινε «δια συναινέσεως». Ο επικεφαλής του Eurogroup από τον Ιούλιο του 2020, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

O Ιρλανδός Πασκάλ Ντόναχιου επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος του Eurogroup, ενός άτυπου οργάνου που απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών των 19 χωρών μελών της ευρωζώνης, ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επανεκλογή του Ντόναχιου για μια θητεία 2,5 ετών στην προεδρία του Eurogroup έγινε «δια συναινέσεως».

Ο 48χρονος Ντόναχιου, ο οποίος είναι επικεφαλής του Eurogroup από τον Ιούλιο του 2020, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επικύρωση της επανεκλογής του, ο Ντόναχιου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης χαρακτηρίζοντας «μεγάλη τιμή» την προεδρία του Eurogroup. «Υπήρξα και θα συνεχίσω να είμαι έντιμος μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις μας, διασφαλίζοντας ότι όλες οι θέσεις και οι απόψεις λαμβάνονται υπόψη», δήλωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία στο Eurogroup ότι η ευρωζώνη θα αποφύγει την ύφεση

Ο Επίτροπος Οικονομίας Π. Τζεντιλόνι υπενθύμισε ότι το 2023, οι πολιτικές αντιμετώπισης των υψηλών τιμών της ενέργειας θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένες στους πιο ευάλωτους ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των δημοσίων δαπανών.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΔΙΕΘΝΗ

Eurogroup: Αλλαγή πολιτικής για το 2023, όχι γενικά μέτρα στήριξης

Οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις υπέρ των ασθενέστερων με επιλεκτικά μέτρα εισοδηματικής στήριξης και όχι με μειώσεις φόρων για τη συγκράτηση του πληθωρισμού.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αντίκτυπος του πολέμου στην ευρωζώνη στο επίκεντρο του Eurogroup

Ο υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στο Λουξεμβούργο όπου θα συζητηθούν οι προοπτικές της ευρωζώνης, ενώ στο Ecofin θα πέσει στο τραπέζι ο προσανατολισμός που πρόκειται να έχει η Ευρώπη για την επιβολή παγκόσμιου φόρου στις πολυεθνικές.