ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
asthenoforo
Shutterstock

Βρετανία: Απεργούν μέσα στις γιορτές πάνω από 10.000 εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα

Στην απεργία θα μετάσχουν τα μέλη του, στα οποία περιλαμβάνονται διασώστες και βοηθοί νοσηλείας για περιπτώσεις που χρήζουν επείγουσας ιατρικής φροντίδας, όπως και χειριστές τηλεφωνικών κλήσεων.

Περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασθενοφόρων στην Αγγλία και την Ουαλία θα απεργήσουν στις 21 και τις 28 Δεκεμβρίου με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, ανέφερε σήμερα το συνδικάτο GMB, ανακοινώνοντας άλλη μια κινητοποίηση την περίοδο των Χριστουγέννων στο δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας.

Το συνδικάτο διευκρίνισε ότι στην απεργία θα μετάσχουν τα μέλη του, στα οποία περιλαμβάνονται διασώστες και βοηθοί νοσηλείας για περιπτώσεις που χρήζουν επείγουσας ιατρικής φροντίδας, όπως και χειριστές τηλεφωνικών κλήσεων σε εννέα περιφερειακές υπηρεσίες ασθενοφόρων.

Σε ευρύ φάσμα κλάδων στη Βρετανία οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει ήδη ή ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς ο πληθωρισμός ξεπερνάει τις μισθολογικές αυξήσεις και η οικονομία βρίσκεται πιθανόν ήδη σε ύφεση.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν είναι να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση, αλλά η κυβέρνηση δεν τους άφησε άλλη επιλογή», δήλωσε η αξιωματούχος του GMB Ρέιτσελ Χάρισον.

Το συνδικάτο Unite είχε επίσης ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 1.600 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες ασθενοφόρων θα απεργήσουν στις 21 Δεκεμβρίου λόγω διένεξης όσον αφορά τους μισθούς.

Η δημόσια Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Βρετανίας έχει ήδη να αντιμετωπίσει προγραμματισμένες κινητοποιήσεις χιλιάδων νοσηλευτών μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους για αύξηση των μισθών.

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταφύγει στον στρατό για να εξασφαλίσει την λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών αν κατέβουν σε απεργία εργαζόμενοι σε θέσεις ζωτικής σημασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παρέλυσαν οι σιδηρόδρομοι από την απεργία των εργαζομένων στη Βρετανία

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους πραγματοποιούν νέα απεργία με αίτημα αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας, την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διάφορων κλάδων στη Βρετανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Κύμα απεργιών σαρώνει τη Βρετανία προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα

Η μαζική κινητοποίηση σε όλη τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία, να ανασταλούν τα περισσότερα δρομολόγια τρένων, ενώ ο στρατός τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να βοηθήσει με τους ελέγχους στα σύνορα, εάν χρειαστεί.
asthenoforo
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα απεργία του νοσηλευτικού προσωπικού στην Βρετανία ζητούν αυξήσεις

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μαρτυρούν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του συνδικάτου των νοσηλευτών, του Royal College of Nursing (RCN) και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απεργιακές κινητοποίησεις παραλύουν τους βρετανικούς σιδηροδρόμους

Το συνδικάτο των οδηγών απέρριψε την τελευταία πρόταση που υπήρξε και περιελάμβανε αναδρομική αύξηση μισθού 4% για το 2022 ακολουθούμενη από περαιτέρω αύξηση μισθού 4% το 2023, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι συνομιλίες.
Rishi Sunak, Vretania, Britain, Great Britain
ΔΙΕΘΝΗ

Η μικρή αύξηση μισθών φέρνει μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βρετανία

Αν και υπάρχουν ελπίδες ότι νέα πρόταση για τους σιδηροδρομικούς μπορεί να δώσει τέλος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον τομέα αυτόν, εκπρόσωποι των νοσηλευτών προειδοποίησαν ότι οι δικές τους απεργίες μπορεί να ενταθούν.