ΓΔ: 2037.55 -0.92% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:36
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσημη εμφάνιση με σοβαρή έκφραση, κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

Ένοχος για φοροδιαφυγή κρίθηκε ο επιχειρηματικός όμιλος Τραμπ

Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ ανακοίνωσε πως το δικαστήριο έκρινε ένοχες δύο εταιρείες του Οργανισμού, την Trump Corporation και την Trump Payroll Corporation, για φορολογικές απάτες.

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε χθες Τρίτη ένοχο για φοροδιαφυγή τον επιχειρηματικό όμιλο του Ντόναλντ Τραμπ (Trump Organization) και η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου. Ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ ανακοίνωσε πως το δικαστήριο έκρινε ένοχες δύο εταιρείες του Οργανισμού, την Trump Corporation και την Trump Payroll Corporation, για φορολογικές απάτες που αφορούν περίοδο 13 ετών, ιδίως σε ό,τι αφορά αποζημιώσεις κορυφαίων στελεχών με στόχο την αποφυγή καταβολής φόρων.

«Στο Μανχάταν καμιά εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο Μπραγκ, υπογραμμίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζεται ποινικά.

Για την ίδια υπόθεση, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ, ο Άλεν Βάισελμπεργκ, είχε ομολογήσει την ενοχή του για 15 κατηγορίες απάτης και φοροδιαφυγής που αφορούσαν αδήλωτα εισοδήματα 1,76 εκατ. δολαρίων την περίοδο 2005-2021.

Κατά την έναρξη της δίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών» από τους Δημοκρατικούς εναντίον του.

Ο μεγιστάνας έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Τραμπ αλλάζει στρατηγική στα ανθρώπινα δικαιώματα με νέες οδηγίες

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί νέα γραμμή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιορίζοντας την έμφαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα και DEI, ενώ ζητά από τις πρεσβείες να επικεντρώνονται στα “φυσικά δικαιώματα” και στις συστημικές διακρίσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης: Έτοιμος για συνάντηση με Τραμπ

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάμι, δήλωσε έτοιμος για τη συνάντησή του με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως θα θέσει το ζήτημα του κόστους διαβίωσης και τα συμφέροντα της πόλης έναντι προσωπικών σχέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απειλή Τραμπ περί θανατικής ποινής σε Δημοκρατικούς

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδίκασε ως «σιχαμερή» την απειλή Τραμπ για θανατική ποινή σε Δημοκρατικούς βουλευτές. Κατηγόρησε επίσης τη «βίαιη και εμπρηστική ρητορική» του προέδρου με ανάρτηση στο X και ανακοίνωση.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα συναντηθώ αύριο με τον «κομμουνιστή» δήμαρχο Νέας Υόρκης

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχτεί στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ζοράν Μαμντάνι, εκπρόσωπο της αριστεράς και πολιτικό του αντίπαλο, για συζήτηση σχετικά με το κόστος ζωής.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Στήριξη στις αμερικανικές πρωτοβουλίες ειρήνης για Ουκρανία

Η Βρετανία στηρίζει την προσπάθεια του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, ζητώντας άμεσο τέλος στην εισβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.