ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσημη εμφάνιση με σοβαρή έκφραση, κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

Ένοχος για φοροδιαφυγή κρίθηκε ο επιχειρηματικός όμιλος Τραμπ

Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ ανακοίνωσε πως το δικαστήριο έκρινε ένοχες δύο εταιρείες του Οργανισμού, την Trump Corporation και την Trump Payroll Corporation, για φορολογικές απάτες.

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε χθες Τρίτη ένοχο για φοροδιαφυγή τον επιχειρηματικό όμιλο του Ντόναλντ Τραμπ (Trump Organization) και η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου. Ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ ανακοίνωσε πως το δικαστήριο έκρινε ένοχες δύο εταιρείες του Οργανισμού, την Trump Corporation και την Trump Payroll Corporation, για φορολογικές απάτες που αφορούν περίοδο 13 ετών, ιδίως σε ό,τι αφορά αποζημιώσεις κορυφαίων στελεχών με στόχο την αποφυγή καταβολής φόρων.

«Στο Μανχάταν καμιά εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο Μπραγκ, υπογραμμίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζεται ποινικά.

Για την ίδια υπόθεση, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ, ο Άλεν Βάισελμπεργκ, είχε ομολογήσει την ενοχή του για 15 κατηγορίες απάτης και φοροδιαφυγής που αφορούσαν αδήλωτα εισοδήματα 1,76 εκατ. δολαρίων την περίοδο 2005-2021.

Κατά την έναρξη της δίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών» από τους Δημοκρατικούς εναντίον του.

Ο μεγιστάνας έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ φοβάται μήπως χάσει τον Κέβιν Χάσετ αν τον διορίσει στη Fed

Ο Τραμπ, αστειευόμενος, τόνισε πως προτιμά να κρατήσει τον οικονομικό του σύμβουλο Κέβιν Χάσετ στον Λευκό Οίκο παρά να τον προτείνει για επικεφαλής της Fed, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά του για το έργο του.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν βλέπει λόγο να επικαλεστεί τον Νόμο Εξέγερσης στη Μινεσότα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει, προς το παρόν, να ενεργοποιήσει τον Νόμο περί Εξέγερσης για αποστολή στρατού στη Μινεσότα, όπου συνεχίζονται οι εντάσεις μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ από πυρά ICE και τραυματισμό Βενεζουελάνου.
Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: «Η Γροιλανδία είναι σύμμαχος, όχι περιουσία», λέει η Μαρκόφσκι

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου επισκέφθηκε την Κοπεγχάγη, εκφράζοντας στήριξη σε Δανία και Γροιλανδία και τονίζοντας ότι οι βλέψεις Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν εκφράζουν τους Αμερικανούς πολίτες.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσους απορρίπτουν το σχέδιό του για Γροιλανδία

Ο Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την επιβολή δασμών σε χώρες που δεν στηρίζουν το σχέδιό του για τη Γροιλανδία, τονίζοντας τη σημασία της για την αμερικανική ασφάλεια, παρά τις αντιρρήσεις της Δανίας και την άφιξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Υποχώρηση διαδηλώσεων μετά τη βίαιη καταστολή

Οι βίαιες καταστολές στο Ιράν φαίνεται να περιόρισαν τις διαδηλώσεις, σύμφωνα με ΜΚΟ και κατοίκους, ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για σοβαρές συνέπειες σε νέα αιματοχυσία, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.