ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
electric cars-ilektrika-autokinita
Φώτο: Shutterstock

Βρετανική εταιρεία προσφέρει ιδιαίτερα υψηλή φόρτιση έως και 480 Kw

Οι φορτιστές παρέχουν πολλαπλές και εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης, μέσω ενός έξυπνου ενεργειακού συστήματος δικτύου, την ηλιακή ενέργεια, την μπαταρία και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Μια βρετανική εταιρεία αεροδιαστημικής μηχανικής επιλύει το πρόβλημα με την γρήγορη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα γρήγορη φόρτιση χωρίς το κόστος της υποδομής και της ενέργειας να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Η Turbo Power Systems έχει αναπτύξει μια σειρά φορτιστών υψηλής ταχύτητας Velox, που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε έκθεση στο Λονδίνο, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν ταχύτητα έως και 480 kW χωρίς να χρειάζεται να γίνουν δαπανηρές και περίπλοκες εργασίες στην υπάρχουσα υποδομή.

Οι φορτιστές παρέχουν πολλαπλές και εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης, μέσω ενός έξυπνου ενεργειακού συστήματος δικτύου, την ηλιακή ενέργεια, την μπαταρία και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται ήδη στην αεροδιαστημική με πολύ γρήγορα αποτελέσματα φόρτισης.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, βασικός στόχος είναι τους επόμενους μήνες η διάδοση της τεχνολογίας και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και οι Σκανδιναβικές χώρες.

Σε δεύτερη φάση στοχεύουν να έχουν παρουσία στις πιο ηλιόλουστες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπου το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας θα προέρχεται από την ηλιακή ενέργειας, άρα θα έχει οικονομικότερη χρέωση για τους χρήστες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Germany-Electric Cars
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Με φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα νέα κτίρια από το 2022

Το νομοσχέδιο θα επιτρέψει να εγκαθίστανται ως και 145.000 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον χρόνο μέχρι το 2030, όταν θα πάψει να επιτρέπεται η πώληση νέων αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ.
ΔΙΕΘΝΗ

Σταματάει η πώληση βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στη Βρετανία το 2035

Με στόχο το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, ο Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζοντας την COP26 ανακοίνωσε πως θα απαγορευτεί η πώληση βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκίνητων στη Βρετανία μέχρι το 2035.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αρχίζει η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών

Οι υγειονομικοί αξιώνουν αύξηση μισθών που να αντικατοπτρίζει τον χειρότερο πληθωρισμό στη Βρετανία εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ενώ η βρετανική κυβέρνηση δηλώνει ότι αυτό είναι απαγορευτικό.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα νέα πρότυπα της ΕΕ σπρώχνουν τους κατασκευαστές στην ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley, το κόστος για την αντιμετώπιση των εκπομπών ρύπων στα μοντέλα που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης θα ανέβει σε τέτοιο βαθμό, που θα εξαντλήσει τα κονδύλια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοχος δήλωσε ο άνδρας που είχε απειλήσει τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ είχε συλληφθεί στο κάστρο Ουίνδσορ με γεμάτη βαλλίστρα ενώ σκόπευε να σκοτώσει την βασίλισσα Ελισάβετ όπου βρισκόταν εκεί μαζί με τον γιό της και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.