ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
russia-polemos-ukraine
Φώτο: Shutterstock

Ρωσία - Λευκορωσία: Εντατικοποίηση κοινών ασκήσεων στον αστικό ανταρτοπόλεμο

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα και το Μίνσκ έχουν ενισχύσει την κοινή παρουσία των στρατιωτικών τους δυνάμεων στη χώρα, με όπλα, στρατιωτικό προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν επιταχύνει την κοινή στρατιωτική εκπαίδευσή τους, επί τη βάσει της εμπειρίας που έχει αποκομίσει η Μόσχα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με έμφαση στον αστικό ανταρτοπόλεμο, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα και το Μίνσκ έχουν ενισχύσει την κοινή παρουσία των στρατιωτικών τους δυνάμεων στη χώρα, με όπλα, στρατιωτικό προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό, ενώ προγραμματίζουν τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών.

Η ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας γίνεται γνωστή ενώ επικρατεί σκεπτικισμός στην Ουκρανία και στη Δύση για το ενδεχόμενο η Μόσχα να χρησιμοποιήσει την Λευκορωσία ως ένα πεδίο εξαπόλυσης μιας νέας επίθεσης κατά της Ουκρανίας από το βορρά. Το Μινσκ επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει έδαφος της Λευκορωσίας για την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου του 2022.

«Η περιφερειακή συγκέντρωση (ρωσικών και λευκορωσικών) στρατιωτικών δυνάμεων συνεχίζεται σχεδόν αδιάκοπα», μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι VoenTV. «Η ένταση των ασκήσεων μόνο αυξάνεται. Ο στόχος είναι (οι στρατιωτικές δυνάμεις) να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανταποδώσουν στο ενδεχόμενο εκδήλωσης επιθετικών ενεργειών σε όλα τα μέτωπα».

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εκπαίδευση για τη διεξαγωγή αστικού ανταρτοπολέμου επί τη βάσει της εμπειρίας της Μόσχας στον πόλεμο της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση καταστάσεων στις οποίες, ο εχθρός έχει οργανώσει θέσεις μάχης με τη χρήση όπλων σε πολλαπλά κτίρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία και Ρωσία ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία τους στα σύνορα

Κινήσεις τακτικής από τη Μόσχα καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στα σύνορα τους. Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ διπλασίασε τα χερσαία σύνορα της Ρωσίας με τη Συμμαχία.
ΔΙΕΘΝΗ

Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν «είναι ελεύθερος» και βρίσκεται στην Ρωσία

Σύμφωνα με στοιχεία καταγραφής πτήσεων, τζετ που συνδέεται με τον Πριγκόζιν απογειώθηκε χθες από την Αγία Πετρούπολη με προορισμό την Μόσχα και σήμερα κατευθύνθηκε προς την νότια Ρωσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Κατασκευάζεται στη Λευκορωσία η βάση των μισθοφόρων της ρωσικής Wagner

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι μαχητές της Wagner είναι ελεύθεροι είτε να μετακινηθούν στην Λευκορωσία, είτε να ενταχθούν στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, είτε να αποστρατευθούν.
ΔΙΕΘΝΗ

Παραμένει ανοικτή η έρευνα κατά Πριγκόζιν για την ανταρσία της Wagner

Ο Πριγκόζιν, που δεν έχει εμφανιστεί δημόσια αφότου έφυγε από το Ροστόφ, αρνείται ότι πραγματοποιήθηκε ανταρσία, ενώ δεν έχει σχολιάσει τη συμφωνία που επετεύχθη για να σταματήσει την προέλαση μέχρι τη Μόσχα.