ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Andrés Rubio, President and CEO of Intrum

Ο Andrés Rubio πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του σουηδικού ομίλου Intrum

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του νέου επικεφαλής του σουηδικού ομίλου. Ο κ. Rubio εκτελούσε χρέη προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου από τον Αύγουστο του 2022.

Στην επιλογή του Andrés Rubio ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Intrum προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του σουηδικού ομίλου. Ο κ. Rubio εκτελούσε χρέη προέδρου και διευθ. συμβούλου από τον Αύγουστο του 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Intrum το Δ.Σ. διεξήγαγε μια ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης και η επιλογή του κ. Rubio στηρίχθηκε στις ικανότητες, την εμπειρία και τις ηγετικές του ικανότητες.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής του σουηδικού ομίλου περιλαμβάνονταν ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, Γεώργιος Γεωργακόπουλος. Η εγχώρια αγορά είναι μια από τις βασικές στρατηγικές αγορές του ομίλου Intrum, με τις υπό διαχείριση απαιτήσεις στην Ελλάδα να ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ, και δίνεται μεγάλο βάρος στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της Intrum Hellas. Υπενθυμίζεται ότι κ. Γεωργακόπουλος έχει αναβαθμισμένο ρόλο, μετέχοντας από το 2020 στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου Intrum, ενώ προβλέπεται να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος του σε επίπεδο ομίλου.

«Είμαι υπερήφανος και ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τον ρόλο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Intrum. Πρόκειται για μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία με ισχυρή επιχειρησιακή πλατφόρμα, υψηλής ποιότητας πελάτες και συνεργάτες και, το σημαντικότερο, εξαιρετικά ικανούς και αφοσιωμένους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού. Μαζί με την ομάδα, θα επιταχύνω την ανάπτυξή μας μέσω της εκτέλεσης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την οικοδόμηση μιας μακροπρόθεσμα ανταγωνιστικής Intrum. Ανυπομονώ να παρουσιάσω το όραμα και το σχέδιό μας στο εγγύς μέλλον», τόνισε ο Andrés Rubio.

Σημειώνεται ότι ο σουηδικός όμιλος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων παγκοσμίως εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων έχοντας παρουσία σε 24 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 10.000 εργαζoμενους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ανακοινώθηκε η στρατηγική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της σουηδικής Intrum με τη δημιουργία νέας εταιρίας στην οποία μεταβιβάστηκε η εσωτερική πλατφόρμα διαχείρισης του Recovery Banking Unit της Τράπεζας Πειραιώς

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστηρότεροι όροι στον ιταλικό «Ηρακλή» για να μην ζημιωθεί το κράτος

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η Ρώμη είναι και η δημιουργία ενός ειδικού δείκτη επιδόσεων για τις τιτλοποιήσεις αλλά και τις ανακτήσεις δανείων, ώστε να μη φορτωθεί το κράτος περαιτέρω δαπάνες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Γεωργακόπουλος: Επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ στην αγορά NPEs

Ο Μanaging Director της Intrum Ελλάδος σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από funds για την ελληνική αγορά και ότι επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ αναμένεται να υπάρξουν σε ακίνητα που συνδέονται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαγραφές δανείων μέχρι 78% από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων

Ξεπερνά τα 32 δισ. το ποσό των δανείων που έχουν ρυθμιστεί από τον Ιούλιο 2019 έως τον Σεπτέμβριο 2021. Αναδιαρθρώσεις με μεγάλη μείωση δόσης και μερική διαγραφή δανείου επιλέγουν οι εταιρείες διαχείρισης.