ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Φώτο: Shutterstock

Προειδοποίηση ΗΠΑ για νέες τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία

Το κάψιμο του Κορανίου την περασμένη εβδομάδα στη Σουηδία έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα να αναφέρει επικείμενες επιθέσεις αντιποίνων σε περιοχές που συχνάζουν Δυτικοί.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς για πιθανές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, συναγωγών και διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη, στη δεύτερη τέτοια προειδοποίηση που εκδίδεται μέσα σε τέσσερις ημέρες, μετά τα περιστατικά καψίματος του Κορανίου στην Ευρώπη.

Σε μια επικαιροποιημένη προειδοποίηση για την ασφάλεια, η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε πως «πιθανές επικείμενες επιθέσεις αντιποίνων από τρομοκράτες» μπορεί να πραγματοποιηθούν σε περιοχές στις οποίες συχνάζουν Δυτικοί, ιδιαίτερα στις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης Μπεϊογλού, Γαλατά, Ταξίμ και Ιστικλάλ. Οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνες, προστίθεται στην προειδοποίηση.

Την Παρασκευή, πρεσβείες στην Άγκυρα, μεταξύ των οποίων εκείνες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, εξέδωσαν προειδοποιήσεις για την ασφάλεια σχετικά με πιθανές επιθέσεις αντιποίνων εναντίον χώρων λατρείας, έπειτα από χωριστά περιστατικά στη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Δανία κατά τα οποία κάηκε το Κοράνι.

Το Σάββατο, η Τουρκία προειδοποίησε επίσης τους πολίτες της για «πιθανές ισλαμοφοβικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις» στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Διαφορετική αντιμετώπιση Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά λέει αξιωματούχος

Ανώτατη κυβερνητική πηγή στη Νέα Υόρκη επισήμανε πως οι δηλώσεις του Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις διαφέρουν από το πρόσφατο παρελθόν και τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τομ Μπάρακ: Τραμπ και Ερντογάν διατηρούν άριστη επικοινωνία και αρμονία

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τομ Μπάρακ, δήλωσε ότι Ερντογάν και Τραμπ έχουν άριστη επικοινωνία και αμοιβαίο σεβασμό, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία σημαντικό φίλο της Αμερικής, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ο Τραμπ είναι πολύτιμος φίλος – Συνεχής ειλικρινής διάλογος

Ο Ερντογάν τόνισε από τη Νέα Υόρκη τη στενή του σχέση με τον Τραμπ, συνδέοντάς την με την πρόοδο στις διμερείς εμπορικές και αμυντικές σχέσεις, στο πλαίσιο των 100 χρόνων διπλωματικών επαφών Τουρκίας-ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τομ Μπάρακ: Δυνατή χημεία Ερντογάν-Τραμπ, στρατηγική η σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τομ Μπάρακ, τόνισε τη στρατηγική σημασία της Άγκυρας για τις ΗΠΑ και τη στενή σχέση Τραμπ-Ερντογάν, επισημαίνοντας τη διαρκή επικοινωνία των δύο χωρών.
Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις μας δεν στοχεύουν την Τουρκία ή το τραπεζικό της σύστημα

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα δήλωσε πως οι αμερικανικές κυρώσεις στη Golden Global Investment Bank και δύο θυγατρικές της στοχεύουν μόνο τα συγκεκριμένα ιδρύματα, που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το Ιράν, όχι τη Τουρκία συνολικά.