ΓΔ: 1035.72 1.43% Τζίρος: 47.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
china-aep-money
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Μείωση 4% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών το 2022

Οι βιομηχανίες με ετήσια έσοδα τουλάχιστον 20 εκατ. γουάν είδαν τα συνολικά κέρδη τους να καταγράφονται περίπου στα 8,4 τρισεκατομμύρια γουάν κατά την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το NBS.

Τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην Κίνα κατέγραψαν ετήσια μείωση 4% το 2022, όπως έδειξαν χθες, Τρίτη, τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS).

Οι βιομηχανίες με ετήσια έσοδα τουλάχιστον 20 εκατ. γουάν (2,96 εκατομμύρια δολάρια, 2,73 εκατομμύρια ευρώ) είδαν τα συνολικά κέρδη τους να καταγράφονται περίπου στα 8,4 τρισεκατομμύρια γουάν (1,15 τρισεκατομμύριο ευρώ) κατά την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το NBS.

Παράλληλα οι κρατικές επιχειρήσεις στην Κίνα κατέγραψαν αυξημένα έσοδα την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έγιναν γνωστά χθες.

Τα λειτουργικά έσοδα των κρατικών επιχειρήσεων καταγράφηκαν στα 82,6 τρισεκατομμύρια γουάν (11,27 τρισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, με ετήσια αύξηση 8,3%, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο τα μικτά κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων κατέγραψαν μείωση 5,1% στα 4,31 τρισεκατομμύρια γουάν το 2022, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Η αναλογία μεταξύ του χρέους και των περιουσιακών στοιχείων στις κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας έφτασε στο 64,4% στα τέλη του 2022, με ετήσια αύξηση 0,4%.

Τα καθαρά κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων της κεντρικής διοίκησης κατέγραψαν ετήσια αύξηση 5% στα 1,9 τρισεκατομμύρια γουάν το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Διαχείρισης των Κρατικών Επιχειρήσεων που εποπτεύεται από το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xi jinping-china-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο ζητά πλαίσιο διαφάνειας για τις κινεζικές εταιρείες στην ΕΕ

Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε πως πρέπει να ενισχυθεί ο συντονισμός με την ΕΕ και να δημιουργηθούν από κοινού νέες μηχανές ανάπτυξης που θα εγγυηθούν την ασφάλεια και την αξιοπιστία των βιομηχανικών προμηθειών.
Real Estate, Akinita, Kina, China
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδες για έναρξη της παραγωγής στη Σαγκάη, χαλαρώνει το lockdown

Μετά από το νέο lockdown που δημιούργησε προβλήματα στο οικονομικό κέντρο της Κίνας, τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν καθώς βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα στην πόλη και εκφράζονται ελπίδες για επανέναρξη της παραγωγικής δραστηριότητας.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Εκτινάχθηκαν τα κέρδη του τομέα παραγωγής βιομηχανικού εξοπλισμού

Τα μικτά κέρδη του αναφερόμενου τομέα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 710%, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, ενώ η παραγωγή του βιομηχανικού εξοπλισμού και των φορτηγών αυξήθηκε κατά 70% σε σύγκριση με το 2020 για το πρώτο τρίμηνο.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Επιτάχυνση της αύξησης στην βιομηχανική δραστηριότητα το Νοέμβριο

Πρόκειται για την πιο ταχεία καταγραφή αύξησης από τον Δεκέμβριο του 2016 με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη όμως να μειώνεται από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.