Φώτο: Shutterstock

Προς υλοποίηση 50 επενδυτικά έργα στη Σερβία

«Αναμένουμε αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για 50 επενδυτικά έργα» δήλωσε ο επικεφαλής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σερβίας, Μάρκο Τσάντεζ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των ενδιαφερόμενων μερών για την υλοποίηση 50 επενδυτικών έργων στη Σερβία, για τα οποία εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας εκτιμούν πως θα δώσουν αναπτυξιακή δυναμική στη σερβική οικονομία.

Ο επικεφαλής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σερβίας (PKS), Μάρκο Τσάντεζ, δήλωσε ότι η σερβική κυβέρνηση εργάζεται για την προσέλκυση πενήντα νέων επενδύσεων στη χώρα, προσθέτοντας ότι, τα προαναφερόμενα έργα μπορούν να ξεκινήσουν εντός του 2020. Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Τσάντεζ, για έργα που αφενός θα αποτελέσουν μήνυμα εμπιστοσύνης προς τη σερβική οικονομία από ξένους επενδυτές και αφετέρου θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.

«Αναμένουμε (το 2020) αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για πενήντα επενδυτικά έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν το 2020. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια έργα» δήλωσε ο κ. Τσάντεζ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων “Tanjug”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επιχειρηματικός κόσμος στη Σερβία ελπίζει ότι στη διάρκεια του 2020 θα “δει” αύξηση της παραγωγής, των εξαγωγών, περισσότερες επενδύσεις δημόσιες και ιδιωτικές και τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα. 

Ο κ. Τσάντεζ αναφέρθηκε επίσης στην σπουδαιότητα του αναπτυξιακού προγράμματος «Σερβία 2025», ύψους 14 δισ. ευρώ, που πρόσφατα ανακοίνωσε η σερβική κυβέρνηση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε Σαουδ. Αραβία και ΗΑΕ ο πρωθυπουργός για προσέλκυση επενδύσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στην αραβική χερσόνησο με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων καθώς στη κυβέρνηση βλέπουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων με Σαουδ. Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.