ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kina, china
Φωτο: Shutterstock

Αύξηση 11,2% στις υπηρεσίες τεχνολογίας της πληροφορικής το 2022

Τα μικτά έσοδα των μεγάλων εταιριών από τις πωλήσεις λογισμικού στον αναφερόμενο τομέα έφτασαν περίπου στα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια (1,49 τρισεκατομμύρια ευρώ) την προηγούμενη χρονιά.

Ο τομέας της παραγωγής λογισμικού και της βιομηχανίας των υπηρεσιών τεχνολογίας της πληροφορικής κατέγραψε σταθερή ανάπτυξη το 2022 στην Κίνα, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Τα μικτά έσοδα των μεγάλων εταιριών από τις πωλήσεις λογισμικού στον αναφερόμενο τομέα έφτασαν περίπου στα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια (1,49 τρισεκατομμύρια ευρώ) την προηγούμενη χρονιά με ετήσια αύξηση 11,2%, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Τα συνολικά κέρδη του ίδιου τομέα είχαν ετήσια αύξηση 5,7% στα 1,26 τρισεκατομμύρια γουάν (0,17 τρισεκατομμύρια ευρώ) όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Κατά την ίδια περίοδο, τα έσοδα από τα προϊόντα βιομηχανικού λογισμικού είχαν αύξηση 14,3% σε σύγκριση με το 2021, 3,1% ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερη, από το μέσο επίπεδο της αύξησης των εσόδων του βιομηχανικού τομέα σε γενικότερο επίπεδο.

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες τεχνολογίας cloud, αλλά και αποθήκευσης δεδομένων μεγάλου όγκου κατέγραψαν ετήσια αύξηση 8,7%, ενώ τα έσοδα από τις τεχνικές υπηρεσίες σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 18,5%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» της Δύσης

Η διεθνής οργάνωση καταγγέλλει την σιωπή της Δύσης απέναντι στις πράξεις της Σ. Αραβίας και τις αυθαίρετες διώξεις στην Αίγυπτο, ενώ σημειώνει και την επιλεκτική προσέγγιση στους πρόσφυγες. «Βέλη» και προς την Κίνα για την καταστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Iapvnia, Iaponia, Japan, Simaia, flag
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία αξιώνει την απελευθέρωση υπηκόου της που συνελήφθει στην Κίνα

Σύμφωνα με την ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Astellas Pharma πρόκειται για εργαζόμενό της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και έχει τεθεί υπό κράτηση στο Πεκίνο για παραβίαση της νομοθεσίας.
Pedro-Sancez-Spain
ΔΙΕΘΝΗ

Πέδρο Σάντσεθ: Θα πιέσω για μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνης στην Ουκρανία

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της Ιβηροαμερικανικής Συνόδου στη Δομινικανή Δημοκρατία, είπε ότι σκοπεύει να συζητήσει τις προοπτικές ειρήνευσης με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.