ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kina, china
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Κορυφαίος προορισμός για εισροές ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ασία

Oι εισροές FDI για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 64,3% το 2021, καταγράφοντας μία αύξηση περίπου 7 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το 2019.

Οι εισροές ξένων άμεσων επενδύσεων (FDI) στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού θα εξακολουθήσουν να ανακάμπτουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την πανδημία, με την Κίνα να παραμένει ο κορυφαίος προορισμός στην Ασία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB).

Η Έκθεση για την Οικονομική Ενσωμάτωση στην Ασία το 2023 αναφέρει ότι οι εισροές FDI για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 64,3% το 2021, καταγράφοντας μία αύξηση περίπου 7 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το 2019, αντιστοιχώντας στο 40% των παγκόσμιων εισροών FDI για το 2021.

Η Κίνα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τις παγκόσμιες εισροές FDI στην Ασία.

Στο μεταξύ, η εκροή επενδύσεων από την Ασία ανέκαμψε σε ποσοστό 15,2% το 2021.

«Έχοντας παραμείνει δυναμικές το 2021, οι εισροές FDI είναι ενδεχόμενο να έχουν υποχωρήσει το 2022, με δεδομένη την αστάθεια του παγκόσμιου περιβάλλοντος», εκτίμησαν οι συντάκτες της έκθεσης, προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια που αναφέρονται στις επενδύσεις εντός των νέων μεγάλων περιφερειακών συμφωνιών όπως η Περιφερειακή Συνολική Οικονομική Συνεργασία (RCEP) είναι ενδεχόμενο να συμπληρώσουν τις προσπάθειες για την προώθηση των επενδύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kina, china
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση 5,6% κατέγραψαν οι επενδύσεις των κρατικών κινεζικών επιχειρήσεων

Στη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, οι συνολικές επενδύσεις των κρατικών κινεζικών επιχειρήσεων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο μεσιτικός τομέας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 5,6% στα 46,81 δισ. ευρώ.
reyma-energeia
ΔΙΕΘΝΗ

Επιταχύνει τις επενδύσεις της στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας η Κίνα

Στο ποσό ρεκόρ των 76,81 δισ. δολαρίων θα φτάσει το ύψος των κονδυλίων που θα επενδυθούν για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας το 2023 στην Κίνα με στόχο να φτάσει τα 300 εκατ. κιλοβάτ μέχρι το 2025.
semi-conductors-chips-technology
ΔΙΕΘΝΗ

Με 143 δισ. δολάρια θέλει να στηρίξει την παραγωγή ημιαγωγών η Κίνα

Η Κίνα αναμένεται να ανακοινώσει ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα οικονομικών κινήτρων μέσα σε μία πενταετία, μέσω επιδοτήσεων και φορολογικών ελαφρύνσεων για την ενίσχυση της παραγωγής μικροκυκλωμάτων στη χώρα.